09.12.2024 - 12:39
|
Actualització: 09.12.2024 - 17:06
El Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aprovat un nou full de ruta per assolir la independència. El document focalitza la recuperació de la unilateralitat com a estratègia central de l’independentisme i defesa que només una Catalunya forta podrà assolir la independència. El document no és definitiu i l’haurà d’aprovar la militància.
L’entitat proposa una “estratègia de renacionalització” que implica denunciar els efectes nefastos “de l’ocupació espanyola” i la creació d’estructures de país ben arrelades al teixit social que planifiquin i organitzin la sobirania catalana sobre el territori, l’administració i les infrastructures de país en el moment de fer efectiva la independència.
“La proposta de full de ruta aborda en profunditat com reactivar la mobilització per reprendre la confrontació amb l’estat espanyol i destaca la importància de crear un moviment de desobediència civil, a través de la lluita no-violenta, com a única resposta a l’actitud totalitària d’Espanya, capaç de paralitzar el país en el moment de fer efectiva la República Catalana”, defensa l’ANC. El full de ruta també recull que un dels principals reptes és fer veure a la ciutadania que la independència és una via necessària i viable.
En l’apartat institucional, el Secretariat Nacional considera necessari que els partits catalans trenquin els seus pactes amb els socialistes a tot arreu. “Mentre siguin aliats del PSOE a Espanya, no podran fer oposició creïble al parlament”, expressa el Secretariat. També aposta perquè l’ANC visualitzi que “el govern espanyolista d’Illa” és completament subsidiari del govern espanyol, i assenyala que cal promoure la mobilització i la confrontació simultània amb els dos governs perquè resulti insostenible per a qualsevol partit nacional català continuar donant suport a l’un o l’altre.
El full de ruta també marca pautes per intensificar la internacionalització del conflicte amb Espanya amb la difusió de la causa catalana, la recerca d’aliances i la denúncia jurídica internacional. Amb l’aprovació del full de ruta, ara s’obre un procés de participació territorial perquè les bases puguin presentar esmenes al text, que acabarà amb la votació definitiva dels socis a l’Assemblea General Extraordinària que es farà del 15 al 19 de gener, telemàticament.