14.11.2017 - 13:48
|
Actualització: 15.11.2017 - 00:12
L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) s’ha inaugurat avui al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb la participació de 700 ciutats de tot el món, 675 expositors i 420 experts: ‘Les millors xifres de la història’, segons que ha declarat a l’ACN el director de l’esdeveniment, Ugo Valenti.
Amb el lema ‘Empower Cities, Empower People’, enguany el certamen se centra en la manera com les tecnologies implicades en les smart cities poden contribuir a canviar la relació entre els governs de les ciutats i els residents, per exemple millorant la participació i la transparència. ‘Volem que les ciutats s’apoderin i tinguin força perquè són l’àmbit més pròxim als ciutadans; es tracta de poder fer canvis per mitjà de tecnologies que permetin la participació ciutadana en qüestions com el pressupost municipal’, ha afegit Valenti.
També s’ha referit a més avantatges que les tecnologies de les ciutats intel·ligents poden oferir als ciutadans, com ara els vehicles autònoms i les aplicacions de salut que mantenen connectats els pacients amb els serveis sanitaris. ‘Hi ha coses que formaran part de la nostra quotidianitat sense ni adonar-nos-en i que milloraran la nostra qualitat de vida’, ha dit.
En el camp de la gestió pública, el director comercial de Fama Systems, Àlex Santacana, ha explicat que el concepte de ciutats intel·ligents també ha donat pas a les ‘regions intel·ligents’, un grup de municipis connectats amb aplicacions que els permeten de gestionar les infrastructures i les instal·lacions.
Per una altra banda, el gerent de Rosmiman, Antonio Ramírez, ha assenyalat que les tecnologies relacionades amb les smart cities permeten als ajuntaments de ser transparents en la gestió, gràcies al fet de saber-ne els actius, el cost de manteniment i les inversions. ‘Així poden involucrar els ciutadans en el manteniment i conservació de seu entorn més proper’, ha afegit Ramírez.
L’SCEWC és el principal esdeveniment internacional sobre smart cities i es fa del 14 al 16 de novembre a Barcelona. Hi participen grans empreses com ara Alstom, AT&T, Bosch, Cellnex, Cisco , Deutsche Telekom, Engie, FCC, Ferrovial, Fiware, Hexagon, Huawei, Intel, Mastercard, Microsoft, PTC, SAP, Siemens, Silver Spring Networks, Suez i ZTE, que mostraran les últimes solucions en el congrés.
També s’hi apleguen representants de més de set-centes metròpolis de tot el món, com ara Atlanta, Berlín, Busan, Casablanca, Dubai, Grenoble, Londres, Lió, Montevideo, Moscou, Nova York, Pobla, Quebec, Taipei, Tel-Aviv i Zeijang. Així mateix, hi ha pavellons de països com ara Austràlia, Àustria, Bèlgica, Xile, la Xina, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, els Països Baixos, l’Índia, Israel, Itàlia, el Japó, Noruega, Suècia i els Estats Units. Un total de 420 experts internacionals compartiran les idees per a orientar les ciutats a l’hora d’abordar els desafiaments més crítics. En les conferències i debats s’aprofundirà el futur dels assentaments urbans. El programa de conferències s’estructura en vuit temes: govern, ciutats segures, economia, sostenibilitat, economia circular, societat i dades i tecnologia.