09.08.2017 - 14:03
|
Actualització: 09.08.2017 - 14:17
La DO Penedès ha començat a veremar abans que mai. El 31 de juliol ja es van collir els primers raïms de la chardonnay, i durant la primera setmana d’agost s’ha multiplicat l’activitat a les vinyes, on aquests dies s’han estat recol•lectant les varietats per elaborar vins escumosos. El director del Consell Regulador, Francesc Olivella, ha assegurat a l’ACN que aquesta està sent la verema més primerenca ‘de tota la història’, degut al cop de calor que hi va haver a finals de juliol, després d’una primavera força seca. A més, Olivella ha destacat que les vinyes encara pateixen els efectes de la sequera del 2016. Si es compara amb fa vint anys, la verema s’ha avançat gairebé tres setmanes, però la DO Penedès garanteix que la maduració és bona i que el raïm serà d’una qualitat ‘excel•lent’.
Francesc Olivella ha assenyalat la climatologia com el factor principal que ha fet avançar la verema fins a una data mai vista abans. ‘L’any passat hi va haver una sequera important que ja va comportar un avançament i una baixada notable de la collita, aquest hivern hem tingut pluges però la primavera ha estat seca amb temperatures molt altes’, ha resumit el director de la DO Penedès. Això ha incrementat la vegetació dels ceps i ha accelerat la maduració del raïm. De tot el període de calor de la primavera i principis d’estiu, la vinya s’ha ressentit especialment de les temperatures extremes que hi va haver a finals de juliol i inicis d’agost. La calor va fer augmentar el grau del raïm, que a data 1 d’agost se situava a nivells més habituals de mitjans de mes. De fet, la previsió de la DO Penedès era arrencar la verema entorn aquesta setmana però l’estat de les vinyes que hi ha plantades a menys alçada ha obligat els pagesos a redissenyar el calendari.