Tres artistes de renom internacional transformen les façanes gironines en art urbà

  • El festival Milestone convida Okuda San Miguel, Elian Chali i Reskate

VilaWeb

Redacció

08.09.2017 - 02:00

El Milestone Project, el festival d’art urbà de Girona, arriba aquest cap de setmana amb un programa renovat, amb una reducció de propostes respecte dels anys anteriors, però amb artistes convidats de trajectòria reconeguda. Són Okuda San Miguel, conegut pels seus treballs geomètrics i coloristes; l’argentí Elian Chali, que omplirà una façana amb art minimalista i abstracte, i el col·lectiu Reskate Arts & Crafts, que farà un mural amb pintura fotoluminiscent que canviarà de dia i de nit.

L’obra més espectacular, per la dimensió, serà la d’Okuda San Miguel, un artista nascut a Santander que es va fer famós sobretot el 2015, amb una intervenció en una església asturiana abandonada que s’ha convertit en una icona de l’art contemporani. A Girona, hi farà un mural de 350 metres quadrats –tota la superfície d’una façana del carrer de Caterina Albert–, amb una temàtica sorpresa. Serà el mural més gran que s’hagi fet mai al festival i per realitzar-lo caldran 330 pots d’esprai.

Al festival també hi haurà l’argentí Elian Chali, un dels artistes més reconeguts d’art urbà de l’Amèrica Llatina, que intervindrà en un mur de 150 metres quadrats de la plaça d’Espanya. L’estil de Chali és marcat pels colors lluminosos i un art minimalista i abstracte. El tercer convidat d’enguany és el col·lectiu Reskate Arts & Crafts, format per María López i Javier de Riba i instal·lats a Barcelona. L’últim treball ha estat un mural en un edifici públic del barri de Gràcia, amb motiu del segon centenari de la festa major. A Girona portaran una de les últimes tendències en art urbà: l’ús de pintures fotoluminiscents, que permet de concentrar dos treballs diferents en un mateix espai, de manera que canviï segons si és de dia o de nit. Actuaran en una paret del carrer de Sant Pau, al barri de Sant Pere, i s’inspiraran en la llegenda de sant Narcís –patró de la ciutat– i les mosques.

Però aquesta no serà pas l’única intervenció que el duet farà al Milestone: també faran una intervenció a sota del pont de França a la riba del Ter. La proposta consistirà en un joc visual que requerirà l’ús del mòbil per a veure de nit. Caldrà activar la llanterna del mòbil i passar-la per la paret per poder veure els colors del mural.

El festival d’art contemporani, que durarà fins al 16 de setembre, també inclou una conferència amb el dissenyador i il·lustrador Xavier Mariscal i l’escriptora i artista gironina mulitdisciplinària Alícia Kopf. Els responsables del festival han explicat que no pretenen tan sols rentar la cara d’algunes façanes amb art efímer, sinó que també volen crear una nova iconografia a la ciutat. D’ençà que el festival es va estrenar, ara fa sis anys, s’han fet vint-i-vuit obres per tot Girona que encara es conserven.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor