19.07.2018 - 09:34
|
Actualització: 19.07.2018 - 11:36
Banc Sabadell ha tancat un acord per vendre la pràctica totalitat de la seva exposició immobiliària a una societat filial del fons nord-americà Cerberus Capital Management LP, segons ha comunicat l’entitat presidida per Josep Oliu. La cartera que quedarà fora del balanç del banc té un valor comptable brut de 9.100 milions d’euros i un valor comptable net valorat en 3.900 milions d’euros.
L’operació suposa la transmissió de dues carteres d’actius immobiliaris denominades comercialment ‘Challenger’ i ‘Coliseum’ a una o diverses societats que s’hauran de constituir i que estaran participades directament o indirectament per Cerberus en un 80% i Banc Sabadell per un 20%. Amb aquesta operació, Banc Sabadell segueix l’estratègia iniciada per altres entitats com CaixaBank. El Sabadell haurà de destinar 92 milions d’euros en concepte de provisions addicionals.
L’operació tancada amb el fons Cerberius suposarà un impacte positiu en termes de solvència de l’entitat que permetrà que la ràtio de capital Common Equity Tier 1 ‘fully loaded’ millori en 13 punts bàsics.
En el comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) s’afirma que Solvia, filial immobiliària de Banc Sabadell, seguirà gestionant els serveis d’aquests actius immobiliaris un cop finalitzada l’operació.
L’operació queda pendent de les corresponents autoritzacions i, un cop finalitzada, l’entitat presidida per Josep Oliu podrà desconsolidar el valor d’aquest actius del balanç del grup Banc Sabadell.
El Banc Sabadell d’Alacant
La seu social del Banc Sabadell és, des de l’octubre proppassat, a Alacant. En un correu enviat llavors als treballadors, el banc va assegurar que la decisió l’ha pres vista la reacció que hi va haver entre els clients de fora de Catalunya després del referèndum i de l’anunci de la intenció del govern de portar una Declaració d’Independència al parlament.
Tanmateix, els serveis centrals de Banc Sabadell continuen situats a Barcelona, ja que el canvi de domicili social constitueix una acció pràcticament simbòlica, tal com succeeix en altres entitats com a Banc Santander, Bankia o BBVA, la seu social dels quals es troben a Santander, València i Bilbao, respectivament, encara que les seves oficines centrals són a Madrid.