AMP.- Natació/Mundial.- Mireia Belmonte guanya la plata en 400 estils i es penja la seva tercera medalla a Budapest

• La nedadora espanyola Mireia Belmonte ha guanyat aquest diumenge la medalla de plata en la prova de 400 estils del Mundial de Budapest, la seva tercera medalla en el campionat després d'haver guanyat l'or en 200 papallona i la plata en 1.500 lliures.

30.07.2017 - 19:28

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

La nedadora espanyola Mireia Belmonte ha guanyat aquest diumenge la medalla de plata en la prova de 400 estils del Mundial de Budapest, la seva tercera medalla en el campionat després d’haver guanyat l’or en 200 papallona i la plata en 1.500 lliures.

En la seva última prova en aquest Mundial, Belmonte no ha decebut i ha batallat fins a finalitzar segona, per darrere de l’hongaresa Katinka Hosszú, que ha regalat una altra exhibició a la seva afició local i ha resultat inassolible per a la resta d’aspirants en marcar 4:29.33.

Amb la guanyadora escapada pràcticament des de l’inici de la prova, l’emoció ha estat en la baralla pels altres dos metalls i la badalonina ha aconseguit la plata amb un temps de 4:32.17 que ha superat la canadenca Sydney Pickrem (4:32.88), bronze, i la japonesa Yui Ohashi (4:34.50), que s’ha enfonsat al final i s’ha quedat sense pujar al podi.

Segona després del primer parcial de papallona, Belmonte ha aconseguit mantenir el tipus en l’esquena i la braça abans de superar les seves rivals en l’últim parcial d’estil lliure, tornant a demostrar la seva capacitat per rendir al màxim en la part final de les proves.

Igual que va ocórrer fa quatre anys al Mundial de Barcelona, la catalana tanca la seva participació amb un total de tres medalles, encara que aquesta vegada sí ha aconseguit l’anhelat or, l’únic repte que li quedava, ja que el 2013 es va penjar dues plates i un bronze.

A més, Espanya clausura aquest Mundial de Budapest amb un botí de sis medalles: les tres de Belmonte i tres plates més, dues d’Ona Carbonell en natació sincronitzada i una de la selecció femenina de waterpolo.