AMP.- La Fiscalia menysprea la tesi de Rosell i afirma que hi ha risc de fuga malgrat ser conegut “a nivell planetari”

  • La falta d'arrelament a Espanya i la gravetat de les penes, arguments del Ministeri Públic per oposar-se a deixar-lo en llibertat

VilaWeb
Redacció
15.06.2017 - 14:09

La falta d’arrelament a Espanya i la gravetat de les penes, arguments del Ministeri Públic per oposar-se a deixar-lo en llibertat

MADRID, 15 (EUROPA PRESS)

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha menyspreat els arguments esgrimits per la defensa de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, a la presó des del 25 de maig per blanqueig de capitals, i ha rebutjat la seva posada en llibertat perquè, encara que ell diu que no es pot escapar per ser conegut “a nivell planetari”, el risc segueix existint per l’experiència prèvia d’altres “famosos investigats”.

“L’al·legat fet de ser el senyor Rosell una persona coneguda ‘a nivell planetari’ no és una variable que pugui tenir la transcendència pretesa pel recurrent a l’hora de valorar les seves possibilitats de fugida”, explica el Ministeri Públic en el seu escrit presentat davant la sala penal.

També recorda que altres investigats en el cas, com l’expresident de la Confederació de Futbol Brasiler (CDF) Ricardo Terra Teixeira i l’extècnic del Barça detingut aquest dimecres Josep Colomer són també coneguts, “per no esmentar nominativament altres famosos investigats fugats durant anys de la justícia penal dels seus respectius països”.

Els fiscals del cas, Vicente González Mota i María Antonia Sanz, opinen que “resulta molt difícil descartar el risc que precisament aquell que va idear la mecànica delictiva tracti d’eludir les greus sancions penals que la seva conducta pot portar aparellada”.

ACUSAT DE BLANQUEJAR 15 MILIONS

La jutge Carmen Lamela va acordar l’ingrés a la presó de Rosell en considerar que liderava una organització criminal internacional dedicada al cobrament de comissions il·legals derivades dels drets de la selecció de futbol brasilera. Per aquests fets, hauria blanquejat gairebé 15 milions d’euros.

Lamela va apuntar en l’ordre d’empresonament de Rosell que, al costat d’aquest, formaven també part de l’organització la seva esposa Marta Pineda, el presumpte testaferro del primer a Andorra Joan Besolí, l’empresari libanès Hali Ohannessian, el cunyat del testaferro Andrés Ramos González i l’expresident de la Federació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira, a més de Josep Colomer, soci de Rosell en l’acadèmia de joves promeses del futbol Aspire, amb seu a Qatar.

La Fiscalia està d’acord amb l’argument que va utilitzar la magistrada per justificar l’ingrés a la presó incondicional, i és que l’exdirectiu del Barça no té “especial arrelament” a Espanya, la qual cosa fa que romangui el risc de fugar-se.

El Ministeri Públic recorda que Rosell realitza fora d’Espanya el gruix de la seva activitat professional, viatja a l’estranger de forma habitual i per períodes de temps perllongats, disposa de part dels seus béns fora d’Espanya on a més té els seus negocis, “de manera que podria establir-se amb la seva família en un bon nombre d’altres països, sostraient-se així a l’acció de la justícia”.

“Les seves activitats a Àsia, Àfrica, Xina, Senegal i Qatar, la disposició de comptes bancaris a l’estranger, la utilització de societats amb formes jurídiques opaques situades en territoris ‘off shore’ són totes circumstàncies que acrediten un risc objectiu i cert que només la mesura d’assegurament personal adoptada pot conjurar”, expliquen els fiscals.

ELS PAÏSOS MÉS SEGURS PER EVITAR L’ACCIÓ DE LA JUSTÍCIA

És més, destaquen una conversa intervinguda que Rosell va mantenir amb el seu soci al Brasil, Ricardo Terra Teixeira, en la qual aquest consulta “quins llocs del món podrien resultar-li més segurs a l’hora d’evitar problemes derivats de les investigacions en curs”.

Per defensar la permanència a la presó de Rosell, la Fiscalia de l’Audiència Nacional també esgrimeix l’argument de la “gravetat de la pena” que se li pot imposar, que estaria compresa, segons el Codi Penal, entre els sis i els nou anys de presó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor