08.07.2017 - 13:50
|
Actualització: 08.07.2017 - 13:56
BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)
La Coordinadora Nacional de CatComú debat aquest dissabte des de les 10.30 hores el posicionament del partit en el referèndum de l’1-O sobre tres documents: un demana participar entenent-ho com una mobilització, un altre fer campanya per la participació de forma “crítica” i un altre rebutjar-ho.
Segons han explicat fonts dels ‘comuns’, al debat hi ha 75 peticions de paraula i ja s’han substanciat 40, i la idea és votar els tres documents al final del debat –encara que no es descarta que es retiri algun d’ells–, i consensuar només un posicionament del projecte polític de l’esquerra catalana.
La primera de les opcions, la d’entendre l’1-O com una mobilització que no solucionarà el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya, és el que proposa l’executiva del partit, i la que demana no participar, entén el referèndum “en clau de full de ruta d’JxSí i la CUP”, i per això ho rebutja i demana no donar-li suport de cap manera, segons les mateixes fonts.
“Es treballa perquè hi hagi un consens que ocupi totes les posicions”, han explicat i no han descartat que, durant el debat, hi hagi gent que canviï la seva opinió com ja va succeir a l’Assemblea constituent del partit del 8 d’abril on es van discutir els documents fundacionals i l’opció independentista va ser retirada abans de la votació.
L’executiva dels ‘comuns’ va portar als nou debats que s’han fet a les vuit vegueríes catalanes –dues a la de Barcelona– un document on es plantejava recolzar “les mobilitzacions que facin avançar el dret a decidir”.
A l’inici de la Coordinadora, des de l’executiva, s’ha especificat que el setembre, quan el Govern doni més detalls del seu projecte, tornaran a reunir als inscrits per repetir els debats per vegueries, per tal d’apuntalar la seva estratègia envers l’1-O.
El debat de la coordinadora ,que se celebra al Casal Cívic Sant Pere de Terrassa (Barcelona) ha començat amb la inscripció de peticions de paraula, que es duen a terme seguint la paritat dona-home a les intervencions.