AMP.- El TNC tindrà ‘Frankenstein’, ‘Temps salvatge’ i ‘Islàndia’ en una temporada amb més autores

  • La Sala Gran i la Sala Petita tindran set espectacles cadascuna, i 11 la Sala Tallers

VilaWeb
Redacció
24.05.2017 - 14:43

La Sala Gran i la Sala Petita tindran set espectacles cadascuna, i 11 la Sala Tallers

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) tindrà la propera temporada els espectacles ‘Frankenstein’, de Mary Shelley; ‘Temps salvatge’, de Josep Maria Miró; ‘La consagració de la primavera’, d’Igor Stravinsky, i ‘Islàndia’, de Lluïsa Cunillé, en una temporada amb set produccions a la Sala Gran, set a la Sala Petita i 11 a la Sala Tallers “amb més dones i autores”.

El director artístic, Xavier Albertí, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que és una temporada, amb “personatges femenins que han trencat els esquemes dels seus temps”, sense ser una temporada feminista, sinó d’identitat i dignitat.

“És una temporada que parla molt de la presència dels immigrants i els refugiats”, ha afegit Albertí, que ha considerat que molts conflictes queden reduïts al seu vessant econòmic i no social, i que aquests espectacles té la vocació de reforçar aquesta lectura sobre la societat contemporània.

SALA GRAN

La temporada començarà el 19 d’octubre amb la tragèdia fundacional del teatre nord-americà ‘Desig sota els oms’, d’Eugene O’Neil amb adreça de Joan Ollé, a la qual seguirà la “comèdia meravellosa” ‘El perro del hortelano’, de Lope de Vega, amb direcció d’Helena Pimenta, sobre el triomf de l’amor.

Després, Maria del Mar Bonet protagonitzarà un “espectacle singular” per celebrar els seus 50 anys de carrera, al que seguirà la comèdia ‘El Speziale’, de Joseph Haydn i Carlo Goldoni amb direcció d’Eva Buchmann, en la qual guanya l’amor per sobre dels interessos econòmics.

Al febrer, prendrà la Sala Gran ‘Frankenstein’, d’amb direcció de Carme Portaceli, per parlar sobre la relació de la ciència amb la modernitat en una “lectura personal i contemporània” del clàssic.

‘La consagració de la primavera’, d’Igor Stravinsky i direcció musical d’Edmon Colomer, suposarà l’estrena d’un monodrama de nova creació escrit a quatre mans per Victoria Szpunberg i Raquel Garcia Tomás, i tancarà la temporada Josep Maria Miró amb ‘Temps salvatge’ dirigida per Albertí, en una dramatització de la immigració i els refugiats.

SALA PETITA

La directora Lluïsa Cunillé obrirà la temporada de la Sala Petita amb l’obra ‘Islàndia’ situada en la fallida bancària que porta a un adolescència a un llarg pelegrinatge; a la qual seguirà ‘Claudia’, de Claudia Poblete Hlaczik amb adreça de Carles Fernández Giua, que reflexiona sobre els nens desapareguts durant la dictadura argentina.

Li seguirà ‘Mur’, de Nacho Flores, i prendrà el relleu ‘Blasted (Rebentats’), de Sarah Kane, en el qual una jove es retroba amb el seu malalt amant; després, ‘Sol solet’, d’Àngel Guimerà i amb direcció de Carlota Subirós, aprofundirà en el drama de la solitud.

El reguitzell d’espectacles continuarà amb ‘La importància de ser Frank’, d’Oscar Wilde i direcció de David Selves, que acull una mirada sobre “com es dinamita el llenguatge”; tancant la temporada amb ‘Falsestuff’, de Nao Albet i Marcel Borràs, que tracta sobre la creació de l’art a partir de la seva falsificació.

SALA TALLERS

La sala Petita acollirà una desena d’espectacles, amb propostes de Lluïsa Cunillé, Albert Vilà, Gabriel Calderón i el Circ Vermut; el retorn de la balladora La Chana; l’adaptació teatral de la conversa de Pasqual Maragall i Maria Aurèlia Capmany ‘Parlàvem d’un somni’, i el ‘Viatge al centre de la terra’, de Roseland Musical i l’artista Franc Aleu sobre la base del conte clàssic.

La directora executiva del teatre, Mónica Campos, ha dit que la temporada tancarà amb un 84% d’ocupació, i ha acabat amb 4.613 abonats, una xifra rècord que assenyala a la “fidelització” del públic.

La política d’abonaments es mantindrà amb preus estable incorporant una nova modalitat d’abonament duo –amb el qual es podran obtenir seients correlatius–, mentre que s’avançaran una hora les funcions els dimecres de les 20 a les 19 hores, alineant-se així amb la reforma horària de la Generalitat, ha dit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor