AMP.- El 94,02% d’estudiants catalans aprova la Selectivitat, tres punts menys que el 2016

  • Cau més d'un punt la mitjana de l'examen d'Anglès

VilaWeb
Redacció
29.06.2017 - 13:47

Cau més d’un punt la mitjana de l’examen d’Anglès

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

El 94,02% dels estudiants catalans que va realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) ha aprovat –tres punts menys que en 2016 quan va ser un 97,05%– i la nota mitjana ha estat d’un 6,434.

Dels 27.610 alumnes presentats a la fase general han aprovat 25.960, que tenien una mitjana d’expedient de 7,38 i que després de les PAU s’han quedat amb un 7,003, ha explicat aquest dijous en roda de premsa la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (Cic), Mercè Jou.

Jou ha assegurat que els resultats de les PAU estan en la “línia habitual” de la Selectivitat dels últims anys, i ha remarcat que s’han desenvolupat amb absoluta normalitat.

La coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, ha afirmat que baixar tres punts no és especial, i ha subratllat que cada promoció és diferent: “No ha passat cap fenomen estrany”, ha dit, recordant que hi ha hagut anys al voltant del 90% d’aprovats.

Per províncies, la de Lleida ha estat la que ha tingut un percentatge major d’aprovats, amb un 95,49%, seguida de la de Girona, amb un 95,33%, la de Barcelona, amb un 93,92% i la de Tarragona, amb un 92,64%.

La matèria comuna que ha sofert un major descens en la nota ha estat Anglès, que ha passat de 7,52 el 2016 a 6,09 aquest any, i l’única assignatura de les PAU que ha tingut una nota mitjana menor de 5 ha estat Dibuix tècnic, amb un 4,74.

No obstant això, Gómez ha restat importància a aquest descens en Anglès, i ha sostingut que els textos pels quals es preguntava –entre ells un text sobre la història del Black Friday– eren atractius i donaven valor a la comprensió sense ser unes preguntes mecàniques.

Altres assignatures comunes que han baixat de nota han estat Història –amb una dècima menys– i Història de la Filosofia –amb gairebé tres dècimes menys–, mentre que Llengua catalana ha augmentat dues dècimes i Llengua castellana ha incrementat tres dècimes la mitjana.

A l’apartat de matèries per a la fase específica, la que ha experimentat un major creixement és Electrotècnia, que ha passat del 4,73 al 5,91 d’aquest any, i Història de l’art, del 5,89 al 6,7, mentre que la que ha descendit més, més enllà de Dibuix tècnic, ha estat Ciències de la terra i el medi ambient, del 6,69 al 5,85, i Grec, del 7,66 al 6,79.

Respecte a les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per a l’accés als graus d’Educació, dels 2.926 matriculats, es van presentar finalment 2.713 –dels quals 2.255 eren dones–, dels quals van ser considerats aptes 1.931, un 71,18%, un resultat que el seu coordinador, Josep Maria Cornadó, ha dit que es mou en les expectatives que tenien.

SELECTIVITAT FUTURA

Jou ha assegurat que en vista a la Selectivitat del proper curs no es té previst “cap canvi extraordinari”, però que amb el temps el que pretén la Generalitat és anar encaminant les PAU cap a un tipus de proves que avaluïn més per competències.

Així mateix, ha afirmat que en la reflexió de la Generalitat sobre les PAU no s’ha plantejat canviar el pes de l’expedient de Batxillerat, que actualment és del 60%, ja que volen seguir premiant el treball i la trajectòria de l’estudiant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor