AMP.- Adif va denunciar el 2014 a la Fiscalia “irregularitats” en obres de l’AVE a Barcelona

  • La denúncia és origen de les detencions i escorcolls realitzats aquest dimarts

VilaWeb
Redacció
28.06.2016 - 17:27

La denúncia és origen de les detencions i escorcolls realitzats aquest dimarts

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

Adif va denunciar el novembre del 2014, amb la notificació a la Fiscalia Anticorrupció, “irregularitats que podrien ser constitutives de delicte” en el desenvolupament de diverses obres de la línia d’Alta Velocitat (AVE) a Barcelona, a l’entorn de la nova estació de la Sagrera.

La informació que va notificar l’empresa pública encarregada de la infraestructura ferroviària va ser fruit de l'”exhaustiva investigació” que va fer prèviament quan va detectar “pràctiques irregulars”.

En concret, Adif havia realitzat una auditoria interna sobre aquestes obres, que després va ratificar amb l’execució d’auditories externes, abans de posar les dades a disposició judicial, segons explica la societat pública en un comunicat.

L’operació judicial que la Guàrdia Civil ha portat a terme aquest dimarts, amb l’escorcoll d’algunes oficines d’Adif a Madrid i Barcelona, és conseqüència de la denúncia feta per Adif.

Segons la companyia pública, la investigació està emparada pel secret de sumari i se circumscriu a les obres de l’AVE a Barcelona realitzades a l’entorn de l’estació de la Sagrera.

MESURES DE CONTROL

En el seu comunicat, Adif recorda el paquet de mesures de control que va posar en marxa el 2013, entre les quals es va incloure la constitució de la Direcció d’Auditoria Interna amb la finalitat de “millorar els sistemes de gestió i contractació” de l’empresa, una de les que més inversió pública en obres gestiona al país.

L’obertura de l’operació de la Fiscalia Anticorrupció té lloc a penes un mes després que el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, indiqués en una intervenció pública a Barcelona que les obres de l’estació de la Sagrera s’havien endarrerit “perquè Adif havia detectat irregularitats entre el volum d’obra executat per les empreses i el certificat”.

Gómez-Pomar va explicar que aquestes “diferències” entre el que constava com a obra executada i el que figurava com a obra certificada, confirmada després per una auditoria interna i per una altra externa, van portar Adif a decidir la paralització de les obres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor