26.06.2022 - 14:38
|
Actualització: 26.06.2022 - 19:18
La delegació a Nador de l’Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH) tem que hi hagi molts més morts acumulats al dipòsit de cadàvers de la ciutat que no els vint-i-set que ha pogut confirmar. Unes altres entitats, com ara Caminando Fronteras, parlen de trenta-set víctimes mortals.
“D’ençà d’ahir a la nit, l’accés a l’Hospital Hassani de Nador és prohibit a periodistes, i els voltants del dipòsit són controlats per policies i efectius de les forces auxiliars dia i nit”, ha advertit l’organització en un comunicat publicat aquest migdia a Facebook.
“El fet més important és que fins ara no s’han fet autòpsies als cadàvers dels migrants morts. Això significa que encara no s’ha emès l’ordre d’obertura d’una investigació“, afegeix AMDH-Nador. Segons que explica l’organització, a l’Hospital Hassani hi ha almenys quinze cadàvers escampats per terra. “Solament dues persones hi treballen, en condicions molt difícils. El mobiliari i el terra estan tacats amb la sang dels migrants. El dipòsit de cadàvers és ple”, ha denunciat l’organització en una piulada.
ce matin à l'hôpital de Nador, AMDH Nador a constaté 15 cadavres de migrants jetés à terre avec des odeurs. Alors que deux employés seulement travaillent là-bas dans des conditions très difficiles.
Paillasses et sols bourrés du sang des migrants.
La morgue est saturée. pic.twitter.com/UmKQ2EIlLm— AMDH Nador (@NadorAmdh) June 25, 2022
Una trentena de persones, segons les ONG –23 segons fonts de les autoritats citades per la premsa oficial marroquina–, van morir per la intervenció de les forces de seguretat marroquines durant l’intent de travessar la tanca de Melilla divendres passat en què participaren més de 2.000 persones. Més d’un centenar de persones van ser ferides, si bé avui solament hi ha hospitalitzats divuit immigrants i un policia, tots ells a l’Hospital Hassani de Nadar i l’Hospital Universitari d’Utxda.
D’una altra banda, tot i que les autoritats marroquines i espanyoles defensen l’actuació policíaca, unes quantes ONG, entre les quals el Centre Irídia, han exigit que s’investiguin les morts i es depurin responsabilitats. Tanmateix, Pedro Sánchez ha deixat clar que, a parer seu, l’únic culpable de les morts són les màfies que trafiquen amb persones.