Els alumnes celebren la fi de les màscares: “Feia dos anys que no ens veiem les cares”

  • Els docents s’afegiran a la retirada de l’obligació que han iniciat els alumnes a partir de demà

VilaWeb
Redacció / ACN
19.04.2022 - 16:27

“Aquest matí per fi ens hem tornat a veure les cares amb tots els de la classe, l’últim cop va ser a tercer”, ha explicat Gil Guadall, alumne de cinquè C de primària a l’Escorial de Vic. Ha mostrat aquest entusiasme perquè avui la màscara dins les aules ha deixat de ser obligatòria després de dos cursos.

Alguns, però, l’han tinguda força a prop, com ara al canell o directament sobre la taula, per si de cas, deien. D’altres, en canvi, l’han mantinguda dins la motxilla. “Feia dies que ens deien que la traurien, però no sabíem quan, i avui m’he despertat i els meus pares m’han dit que ja podíem anar sense”, ha explicat Gil Guadall.

La Sira Armengol, alumne de cinquè també tenia moltes ganes de treure’s la màscara. “Quan feia molta calor t’ofegaves una mica. Ara m’agrada perquè a dins la classe ens podem veure tots”, ha dit. Amb tot, explica que no s’esperava que fos tan d’hora perquè, diu, encara hi ha molts positius.

El director de primària de l’Escorial de Vic, David Muntades, també s’ha mostrat molt satisfet: “El fet d’haver tingut tant de temps la cara tapada els ha fet perdre una part de l’expressió necessària per a comunicar-se, i per això s’han hagut d’adoptar noves estratègies”. A més, diu que el fet de recuperar l’expressió afavorirà les relacions socials, la comunicació oral i molts aspectes que potser quedaven una mica amagats.

Un dels moments més durs per a l’Escorial de Vic va ser a finals de gener de 2022 i principis de febrer, en què la mitjana diària d’alumnes confinats superava els 280. Pel que fa a mestres i professors, es van enfilar a la desena. Des del centre asseguren que la gestió de la situació no va ser fàcil i és que moltes vegades es van acabar fent classes en format híbrid.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor