14.11.2019 - 17:00
|
Actualització: 15.11.2019 - 07:17
Els trenta anys de la caiguda del Mur de Berlín són un dels eixos vertebradors del vint-i-sisè Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, que de l’11 al 17 de novembre programa cent seixanta-cinc films lligats per la voluntat del certamen de defensar la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió: és a dir, acostar al públic uns films que difícilment es troben al circuit comercial convencional.
El festival consta de tres seccions oficials competitives: la secció de llargmetratges, la de curtmetratges i la de films catalans i espanyols. Però un dels àmbits més sucosos és el reguitzell de seccions paral·leles. Enguany, una d’aquestes seccions va dedicada al Mur de Berlín, amb films de Thomas Heise, Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Bartek Konopka, Marilyn Levine, Ross McElwee, Hubertus Siegert i Uli M Schueppel. També n’hi ha una de dedicada al cineasta Jean-Gabriel Périot i una altra als curts de Neus Ballús. A més, i en col·laboració amb el Meu Primer Festival de Cinema, la secció ‘Petits experiments’ consta de dues sessions de cinema per als més menuts, un taller lúdic i formatiu per a descobrir el teatre d’ombres i un projecte col·lectiu de creació cinematogràfica.
Pel que fa a la temàtica dels films oficials, la gran majoria tracten temes d’actualitat com ara l’ecologia, la relació entre l’home i la naturalesa, la migració i memòria històrica. La seu central del festival és el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, però també fan projeccions la Filmoteca de Catalunya, el cinema Zumzeig, el Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) i l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB).