Alfonso de Vilallonga porta al Grec un retrat musical del Baró de Maldà sobre l'”error”

  • El cantant, compositor, actor Alfonso de Vilallonga portarà al Grec Festival 'La noti d'à côté' (La nota del costat), un retrat musical del Baró de Maldà que, en coproducció del Teatre Lliure, aborda els conceptes de la identitat i l'"error", ha explicat l'autor i director musical de la peça.

VilaWeb
Redacció
26.07.2016 - 16:20

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El cantant, compositor, actor Alfonso de Vilallonga portarà al Grec Festival ‘La noti d’à côté’ (La nota del costat), un retrat musical del Baró de Maldà que, en coproducció del Teatre Lliure, aborda els conceptes de la identitat i l'”error”, ha explicat l’autor i director musical de la peça.

Per definir l’espectacle, que es podrà veure aquest dimecres i dijous al Lliure, De Vilallonga ha deixat clar que “no és un cabaret”, i barreja gran part de cançons inèdites d’autor, així com alguna cançó francesa, alemanya i italiana.

L’actriu Mónica López, la coplista andalusa Elsa Rovayo (‘La Shica’), l’actor Antoni Comas i Vilallonga –que fa de si mateix– configuren l’elenc d’actors de l’obra, en què la música i la paraula es converteixen en fil conductor.

Sobre el títol de l’espectacle i l’error, el compositor ha admès ser una mica barroer, i estar més a gust amb la nota del costat del teclat, que amb la nota que hauria de tocar: “L’obra parla de com l’error t’obre una sèrie de possibilitats que no hauries viscut si no l’haguessis espifiat”.

Després de guanyar el Premi Adrià Gual 2015, el director Ricard Soler portarà a escena l’obra ‘Ciutat de vidre’, adaptació gràfica de la novel·la ‘Trilogia de Nova York’ de Paul Auster en una recerca de nous llenguatges escènics, que va més enllà del còmic i se serveix de la novel·la per aconseguir una “dramatúrgia més plena”.

Una altra de les obres que es podran veure en l’última fase del Grec és ‘Claudia’, un poema escènic protagonitzat per una noia argentina, filla de desapareguts i criada per una família de militars, en la línia de la peça ‘Nadia’ (Grec 2014) que explicava la història d’una jove afganesa en format de documental escènic.

Per retre homenatge als actors, una professió amb alts percentatges d’atur i que cada dia han de demostrar el que valen, Alberto Velasco ha dissenyat l’espectacle ‘Dance to death’, que parteix d’un d’aquells concursos que les parelles sense recursos ballaven fins a l’esgotament.

‘TRILOGIA DE NOVA YORK’ D’AUSTER

En l’àmbit de la dansa, destaca la primera coreografia dirigida per Eulàlia Bergadà, ‘Gold Dust Rush’, que proposa entre aquest dimecres i divendres un viatge a través dels conceptes de llum i foscor i des del deliri, no com una malaltia, sinó com desordres interns que necessiten sortir a la llum i eclosionar, ha dit ella mateixa.

L’artista Juan Domínguez, reconegut internacionalment per les seves tasques a l’art experimental, trencarà les convencions teatrals en ‘Entre lo que ya no está y lo que todavía no está’, que intentarà integrar el passat i el futur mitjançant la pràctica artística.

El director del Grec, Ramon Simó, ha destacat la presència de l’espectacle de circ ‘Guadual’, arribat de l’Equador, que explica una història de gent de camp que viu aquí, es troba una companyia abandonada de circ en ple bosc de ‘guadua’ –un bambú més gran–, que serveix per fer tota mena de números.

MANEL Y CHICO TRUJILLO COM A COLOFÓ

Sobre la programació musical pendent, l’assessor del Grec en aquest àmbit, Albert Puig, ha destacat que queden pendents els concerts de Manel –ja amb entrades exhaurides–, així com l’espectacle de Chico Trujillo i Sense Sal com a colofó festiu, els dos aquest diumenge.

Els especialistes en danses urbanes Brodas Bros s’han unit amb Bricadeira per crear el xou ‘Brincabros’ aquest dissabte al teatre Grec, un projecte més madur que se centra en el tambor, com a símbol del cor per arribar al màxim de gent possible.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor