Àlex Rigola, Carol López, Alain Platel i Marc Artigau, protagonistes d’aquest cap de setmana al Temporada Alta

  • El festival estrena una instal·lació, dues obres i un espectacle de dansa i música

VilaWeb
Redacció
15.11.2018 - 19:00
Actualització: 16.11.2018 - 00:07

Tot i que ja fa més d’un mes que va arrencar, aquest cap de setmana hi haurà un dels punts culminants del festival Temporada Alta de Girona. S’hi estrenen quatre espectacles: la instal·lació de teatre documental Macho Man, en què Àlex Rigola investiga sobre les diverses cares de la violència masclista; l’espectacle sobre l’abús de poder Epodermis, escrit i dirigit per Carol López; Requiem pour L., un espectacle de dansa dirigit per Alain Platel a partir del Rèquiem de Mozart i Alba (o el jardí de les delícies), l’obra de Marc Artigau guanyadora del Premi Quim Masó 2017.

Qui són les víctimes? Com reaccionen els poders davant la situació? Aquestes són algunes de les qüestions que formula Àlex Rigola a l’espectacle-instal·lació sobre violència masclista Macho Man, que es pot veure fins diumenge al saló de descans del Teatre Municipal de Girona. Ofereix un viatge escènic en què els espectadors es desplacen per deu espais diferents, guiats per la veu d’una dona que ha estat víctima de violència masclista. Els deu espais tenen un mecanisme d’interacció per a ensenyar diverses cares de la violència masclista: en l’àmbit de la parella, familiar, laboral, social i judicial.

Carol López explica que va concebre la idea d’Epodermis arran d’un article de premsa en què es parlava de l’abús de poder. De relacions de poder, n’hi ha en tots els àmbits de la societat: el polític, l’educatiu, l’eclesiàstic, el familiar… L’ésser humà s’aferra a la seva petita o gran àrea de poder i d’allà estant, massa sovint, se sent superior a l’altre. Aquest espectacle que es pot veure a la sala la Planeta analitza aquesta vella necessitat humana de menysprear i abusar. Els dos intèrprets ens mostraran un seguit d’escenes d’opressors i oprimits, però cal estar alerta perquè sovint es pot ser víctima i botxí alhora.

I des de Flandes arriba Requiem pour L., la darrera proposta del duet format per Fabrizio Cassol i Alain Platel. És un espectacle extraordinari de dansa i música que parteix del Rèquiem inacabat de Mozart i passa per la influència eclèctica del jazz, l’òpera i la música africana. Catorze instrumentistes i cantants d’arreu del món, reunits per a una celebració, musical, física i visual, de la fusió i el mestissatge cultural. Una missa fúnebre per a un món cada vegada més gran i amb les distàncies com més va més curtes.

Finalment, al Canal Lluís Marco i Montse Guallar protagonitzen Alba (o el jardí de les delícies), una història de robots que ofereixen companyia, escrita per Marc Artigau. Va ser l’obra guanyadora del premi Quim Masó 2017 i és un text d’enjòlit de ciència-ficció que gira entorn d’una professora universitària jubilada que compra un sistema d’intel·ligència artificial. L’obra presenta qüestions cada vegada més presents sobre la realitat virtual, les relacions humanes i l’enamorament.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor