Alemanya rectifica i autoritza el vaccí d’AstraZeneca als més grans de 65 anys

  • S'afegeix a països com França i Itàlia, que ja van modificar la seva recomanació · De moment, l'estat espanyol s'hi nega i continua limitant-lo als menors de 55 anys

VilaWeb
Redacció
04.03.2021 - 14:12
Actualització: 04.03.2021 - 18:53

El govern alemany ha modificat les recomanacions sobre el vaccí contra la covid d’AstraZeneca i ha autoritzat que el puguin rebre els majors de 65 anys. “És una bona notícia per la gent gran que esperen la seva punxada”, ha dit el ministre de Salut Jens Spahn. Fins ara, havien restringit l’administració del vaccí als joves per l’absència de dades sobre els efectes en majors de 65 anys, però estudis recents han fet modificar la recomanació. “Les dades més recents indiquen que el vaccí és encara més efectiu quan la segona dosi s’administra dotze setmanes després”, ha afegit Spahn.

Alemanya s’afegeix així a França i Itàlia, on ja van rectificar la precaució inicial de deixar fora de la vaccinació majors de 65 anys. La Comissió de Salut Pública de l’estat espanyol va establir que l’edat màxima per a administrar la vacuna d’AstraZeneca seria de cinquanta-cinc anys, el que el converteix en un dels més conservadors amb aquest vaccí. Ahir la conselleria de Salut de Catalunya va tornar a demanar públicament de corregir aquesta recomanació, ja que deixar fora els majors de 55 anys ha creat situacions inversemblants com que s’estiguin vaccinant abans joves que treballen en serveis essencials que altres ciutadans amb major risc per la seva vida si es contagien de la covid.

Tot i que la farmacèutica va explicar, en un primer moment, que en els estudis la gent de més de cinquanta-cinc anys hi era infrarepresentada, de cap manera no va dir que fos perillosa per a ells. Encara més, l’OMS assegura que no hi ha cap problema a utilitzar-lo. I l’Agència Europea del Medicament n’ha aprovat l’ús entre la gent gran.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor