20.07.2021 - 18:46
|
Actualització: 20.07.2021 - 19:04
Alguns dels trenta-quatre represaliats pel Tribunal de Comptes espanyol per l’acció exterior de la Generalitat han hagut de posar finalment el seu patrimoni com a aval pels 5,4 milions de fiança que els han imposat. A un sol dia perquè venci el termini per a pagar-la, el govern ha confirmat que no podran fer ús del fons de compensació de risc dotat amb deu milions d’euros que havia anunciat ara fa dues setmanes perquè no han trobat cap banc que hi vulgui participar. A més, el govern tampoc no vol que l’Institut Català de Finances assumeixi l’aval directament, tot i que ho preveu el decret de creació del fons, amb l’argument de no posar en risc el seu personal.
Entre els qui veuran embargat finalment una part del seu patrimoni personal hi ha l’ex-secretari general del Diplocat Albert Royo, tal com ha explicat en aquest fil de piulets: “Demà no podrem fer servir el fons creat per la Generalitat de Catalunya per parar el cop del Tribunal de Comptes, un tribunal que ni és un tribunal ni està format per jutges i que tan sols cerca la venjança i l’escarment. Alguns oferim la casa on vivim com a aval per a arribar a la xifra que ens reclama el Tribunal de Comptes i evitar, així, que s’embarguin els comptes privats de trenta persones, la qual cosa suposaria no poder operar financerament –ni cobrar ni pagar allò que necessitem per a viure.”
Demà no podrem utilitzar el Fons creat per la Generalitat de Catalunya per parar el cop del Tribunal de Cuentas, un tribunal que ni és un tribunal ni està format per jutges i que tan sols busca la venjança i l'escarment.
— Albert Royo (@AlbertRoyo5) July 20, 2021
Voldria agrair l’esforç del meu Govern i, en concret, del conseller Giró, per trobar una solució ad interim. És la primera vegada que el Govern intenta donar la cara per nosaltres. Crec que l’esforç no serà en va.
— Albert Royo (@AlbertRoyo5) July 20, 2021
Alguns oferim la casa on vivim com a aval per arribar a la xifra que ens reclama el Tribunal de Cuentas i evitar, així, que s’embarguin els comptes privats de trenta persones, el que suposaria no poder operar financerament (ni cobrar ni pagar allò que necessitem per viure).
— Albert Royo (@AlbertRoyo5) July 20, 2021
Dit això, el que passa ara no és més que una peça més en la maquinària de la repressió, que busca atemorir els nostres líders i servidors públics i condicionar anti-democràticament la política catalana. Com diria algú, tota “una lliçó” per al poble de Catalunya.
— Albert Royo (@AlbertRoyo5) July 20, 2021
La solució d’aquesta causa (que és tan sols una de les tres que tinc obertes per fer la meva feina a Diplocat) passa per una acció política robusta, en clau de país, i per la solidaritat de la ciutadania.
— Albert Royo (@AlbertRoyo5) July 20, 2021
Entre els acusats hi ha els presidents Artur Mas i Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i els ex-consellers Andreu Mas-Colell, Francesc Homs i Raül Romeva. Tant Mas com Homs, a més de l’ex-secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, també van ser acusats i condemnats al Tribunal de Comptes pel 9-N. Van tenir pisos embargats. Els seus advocats estudien la manera de desblocar-los i eixugar un multa pendent addicional de prop de nou-cents mil euros mitjançant la Caixa de Solidaritat. Volen que aquells pisos serveixin ara per a avalar aquesta nova fiança.