23.09.2024 - 15:39
|
Actualització: 23.09.2024 - 16:07
Albert Om presentarà La marató de 3Cat, que es farà el 15 de desembre i serà dedicada a recaptar fons per a la recerca sobre les malalties respiratòries i a la sensibilització social. Com cada any, i ja en seran trenta-tres, el programa apostarà per la divulgació científica i l’entreteniment i estarà molt enfocat a valorar les històries humanes que hi ha darrere cada cas.
Aquesta serà la segona vegada que Albert Om es posarà al capdavant del programa, i se n’encarregarà tot sol. La primera va ser el 2010, quan va ser dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Serà un programa de quinze hores en directe i tot de seus repartides per diferents indrets del territori en què faran connexions més cares conegudes de la televisió.
L’any passat, La marató, dedicada a la reproducció sexual i reproductiva, va ser presentada per Helena Garcia Melero i Xavi Coral; el 2022, Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Eloi Vila i Quim Masferrer a TV3 i Roger Escapa a Catalunya Ràdio van conduir La marató per la salut cardiovascular i, el 2021, any en què es va tractar la salut mental, hi va haver més de trenta presentadors per a celebrar els trenta anys del programa. Entre els quals, hi havia Lídia Heredia, Raquel Sans, Laura Rosel, Núria Solé, Roger de Gràcia, Gemma Nierga, Ramon Gener, Xavi Coral, Espartac Peran, Ariadna Oltra, Òscar Dalmau, Jordi Basté, Mònica Terribas, Josep Cuní, Toni Cruanyes, Ana Boadas i Josep Cuní.
Albert Om, periodista amb una llarga trajectòria a la televisió i a la ràdio, torna a 3Cat després de les seves darreres aparicions en pantalla, quan va presentar la gala dels quaranta anys de TV3 i el programa Una altra història. El club, Malalts de tele i El convidat són més programes històrics que han convertit Om en un referent per a l’audiència de 3Cat.
La marató de 3Cat d’enguany es dedicarà a unes patologies, les malalties respiratòries, que com més va tenen més afectació entre la població per factors ambientals, com ara la contaminació, i socials, com ara l’augment de l’esperança de vida. A Catalunya, més de dos milions de persones conviuen amb una patologia respiratòria i representa la tercera causa de mort entre la població, una cada hora.