Al voltant de 30.000 elefants són abatuts l’any per traficar amb l’ivori, segons WWF

  • Al voltant de 30.000 exemplars d'elefant són abatuts a l'any per traficar amb l'ivori dels seus ullals, segons ha denunciat WWF en el marc del Dia Mundial de l'Elefant, que se celebra el 12 d'agost, quan han assegurat que és una de les "espècies més amenaçades pel trànsit de vida salvatge".

VilaWeb
Redacció
11.08.2017 - 15:02

MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

Al voltant de 30.000 exemplars d’elefant són abatuts a l’any per traficar amb l’ivori dels seus ullals, segons ha denunciat WWF en el marc del Dia Mundial de l’Elefant, que se celebra el 12 d’agost, quan han assegurat que és una de les “espècies més amenaçades pel trànsit de vida salvatge”.

Segons l’organització, al voltant del 90 per cent dels elefants de Selous, a l’Àfrica, ha mort “a les mans de caçadors furtius”, al mateix temps que han assenyalat que “queda molt per fer per acabar amb aquest crim contra la naturalesa”.

El 1989, la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITIS) va prohibir el comerç internacional d’ivori. “No obstant això, encara hi ha mercats d’ivori no regulats, que alimenten un comerç internacional il·legal i a la creixent demanda dels països asiàtics rics”, tal com ha continuat WWF.

Així mateix, l’organització ha assenyalat que a més de l’ivori, en el cas dels elefants asiàtics, la captura d’elefants salvatges per al “ús domèstic” està “danyant greument les seves poblacions”.

No obstant això, segons assegura l’ONG, l’Índia, el Vietnam i Myanmar han prohibit la seva captura, encara que, a Myanmar “els elefants són capturats cada any per utilitzar-los d’animals de càrrega en la indústria de la fusta, amb finalitats turístiques o per al comerç il·legal”, segons han assenyalat.

L’organització també ha indicat que EUA i la Xina ja han anunciat el seu compromís de prohibir el comerç d’ivori al seu país, la qual cosa “dóna esperança” perquè aquests són un dels mercats “amb més demanda” i ara podrien ajudar la recuperació de l’espècie.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor