14.11.2019 - 14:15
|
Actualització: 14.11.2019 - 14:25
L’Ajuntament de València ha aprovat inicialment els seus comptes per a 2020, que arriben als 898,4 milions en el cas del pressupost general – consistori – i una mica més de mil milions en el cas del pressupost consolidat -en el qual s’inclouen els organismes autònoms i les empreses municipals -. El pressupost de l’any vinent ha tirat endavant amb el suport dels dos grups que conformen el govern local, Compromís i PSPV, i el refús dels tres de l’oposició, PP, Cs i Vox.
La celebració del ple ordinari de novembre s’ha avançat dues setmanes amb la finalitat de debatre i poder aprovar provisionalment els comptes municipals del pròxim any perquè puguin complir-se els terminis d’exposició pública i de recepció d’al·legacions abans de la seva aprovació definitiva en sessió plenària abans que finalitzi 2019.
Durant el debat del pressupost, el batlle de la ciutat, Joan Ribó, ha assegurat que és ‘el més alt de la història’ de l’ajuntament i ha assenyalat que creix un 5,8% respecte a l’actual, al mateix temps que ha afirmat que està ‘focalitzat en els servicis a la ciutadania’ i ‘les inversions en els barris’. Ha indicat que compta amb 84,2 milions en inversió que representen un creixement del 6,2%.
Així mateix, el primer edil ha destacat la reducció del deute i els recursos que s’extrauen a partir d’això, a més de valorar el treball per a millorar la gestió i refusar les crítiques de l’oposició a la pujada d’impostos. Referent a això, ha manifestat que ‘València és la ciutat amb menor pressió fiscal per càpita de les cinc grans ciutats espanyoles’.
La portaveu del PP, María José Catalá, ha qualificat d’estafa el pressupost municipals de 2020, ha considerat que no són els millors i ha dit que no és moment de ‘pujar els impostos’. El portaveu de Cs, Fernando Giner, que ha apuntat també aquesta última idea, ha indicat que es tracta d’un pressupost contaminat pel repartiment de poder entre Compromís i PSPV, a més de censurar que ‘no estan enfocats als ciutadans’ i que no aspiren a ‘fer una ciutat còmoda, oberta i sostenible’.