01.08.2019 - 14:32
|
Actualització: 01.08.2019 - 17:28
El tinent de batlle de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha proposat d’augmentar les càmeres de videovigilància i el personal de seguretat privada en la zona del Port Olímpic i del front marítim per a combatre la inseguretat.
Ho ha explicat després d’una reunió amb Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, representants dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament, empreses d’oci del front marítim –encara que cap del Port Olímpic–, Capitania del Port Olímpic i representants d’empreses de seguretat i del gremi de restauració, aquests últims ‘especialment preocupats per la deterioració de la convivència que s’ha produït’.
Batlle ha recordat que, després de l’homicidi d’una persona en el Port Olímpic el cap de setmana, es va convocar la reunió amb el conjunt d’operadors per a reflexionar sobre el ‘desbordament de l’activitat d’oci nocturn’ a la zona.
Les mesures anunciades per Batlle se sumen al reforç de la presència policial que va començar la nit de dimarts –amb la participació d’antiavalots de Mossos– i ha explicat que, a més d’incrementar les actuacions relacionades amb la seguretat, també s’intensificarien les de caràcter administratiu per a vetllar pel compliment de les normes d’aforament, sorolls i horaris als establiments del Port i el front marítim barceloní.
Ha explicat que havien transmès a les empreses la seva ‘petició de reforç de la seguretat privada’ i la possibilitat d’instal·lar més càmeres de videovigilància –tant a l’entorn de l’oci com en els itineraris–, mesures que anirien acompanyades d’actuacions de caràcter urbanístic, com ara, eliminar zones fosques.
Augment de punts violeta
També ha anunciat que s’intensificarà la lluita contra la violència sexual en entorns d’oci ampliant els punts violeta i a través dels protocols policials, a més de la creació de dues comissions de treball que es posaran en marxa a principis de setembre, una enfocada al Port i una altra al capdavant marítim.
L’objectiu és ‘recuperar l’oci pacífic, tranquil i de qualitat’ en la zona, ha assegurat Batlle, que ha insistit que entre dues i quatre furgonetes de Mossos i Guàrdia Urbana, al costat d’unitats de seguretat ciutadana, estaran en la zona tota la setmana i a tota hora, encara que la seva presència s’anirà modulant segons les necessitats, ha especificat.
Preguntat per l’obertura d’una oficina de denúncies amb Mossos en plaça Catalunya, ha recordat que va ser un dels acords de la Junta Local de Seguretat però que s’ha vist que el local previst era ‘impracticable’ i ha afegit que el consistori ja té una alternativa en la qual està treballant i que podria entrar en funcionament a principis de tardor.
Sobre les reclamacions de manters de reunir-se amb l’Ajuntament, Batlle ha respost que el ‘top manta’ és una activitat il·legal, que els dispositius de seguretat es mantindran i que estan en una ‘fase de pressió’ sobre aquesta venda ambulant irregular.