Així serà el videojoc juvenil de 3Cat per a PlayStation, Xbox, Switch i Steam

  • La voluntat és que el videojoc tingui una vocació internacional, el català en sigui llengua original i estigui disponible el 2024 o el 2025

VilaWeb
Fotografia: joatseu, CC0, via Wikimedia Commons
Arnau Lleonart
13.09.2023 - 16:32
Actualització: 13.09.2023 - 16:50

3Cat —el nou nom de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals— ha obert una nova convocatòria per a desenvolupar un videojoc amb versió original en català per a PlayStation 4 i 5; Xbox One i Series X i S; Nintendo Switch i per a ordinadors amb la plataforma Steam. Aquest és el segon videojoc que encarrega 3Cat en règim de coproducció, ja que a finals de juny va obrir una convocatòria per a encarregar un videojoc destinat al públic familiar i infantil. En aquest cas, el videojoc ha d’anar enfocat a un públic juvenil, d’entre 10 i 14 anys, que és la franja d’edat a la qual s’adreça el canal X3+ del SX3. El joc es comercialitzarà, però es podrà difondre una versió demo de franc en alguna plataforma de videojocs d’accés universal.

La corporació pública aportarà fins a 550.000 euros en règim de coproducció, i l’empresa privada haurà d’aportar, com a mínim, 550.000 euros més. A més, serà cotitular dels drets d’explotació en un percentatge equivalent a l’aportació. L’execució del projecte hauria de començar durant el 2023 i almenys una part del videojoc, com ara una demo, hauria de ser publicable el 2024. La totalitat del projecte hauria d’estar disponible preferentment el 2024, o el 2025 a tot estirar.

Les bases de la convocatòria pública deixen clar que el videojoc haurà de potenciar la llengua, la cultura i la geografia catalanes. A més, haurà de ser de temàtica d’aventures i tenir una jugabilitat casual. És a dir, haurà d’estar pensat per a jugadors que no necessiten dedicar-hi moltes hores i que hi poden jugar en tongades curtes, amb interès per si mateixes. La història sencera, però, ha de durar més de deu hores de joc; i s’ha de poder tornar a jugar a almenys una part o algun mode de joc un cop s’hagi completat la història.

Ha de començar amb mecàniques senzilles, que vagin evolucionant gradualment de manera que els jugadors percebin un augment de complicació en paral·lel a l’avenç de la història. S’hi haurà de poder jugar sol, però també en multijugador, sigui de manera cooperativa o competint. També, diu, s’hi haurà de poder jugar sense connectar-se a internet ni haver de dependre de cap vinculació a temps real amb un servidor, tot i que les bases diuen que es valorarà qualsevol mètrica que es pugui capturar i enviar als servidors de la CCMA.

La voluntat és que el videojoc tingui un potencial internacional i preveure una explotació en mercats nacionals i internacionals. Per això, a més del català haurà d’incorporar la traducció dels textos a altres idiomes, com l’anglès, l’espanyol, el francès, l’alemany i l’italià. També es valorarà positivament la incorporació de l’occità aranès. A més, el videojoc haurà de tenir doblatge en català i anglès.

El videojoc haurà de tenir uns personatges, entorns i narrativa que, posteriorment, puguin ser desenvolupats en altres formats, com ara sèries de televisió o còmics. A més, s’estableix que haurà de promoure els valors del Llibre d’Estil de la CCMA, en especial els referents als continguts infantils i juvenils.

Els desenvolupadors de videojoc que vulguin presentar-se a la convocatòria hauran de lliurar un projecte abans del 20 d’octubre del 2023 a les 14.00.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Ajuda VilaWeb