AIREA, una història de confiança

  • La responsable de les colònies explica com van transcórrer els dies a Sant Jaume de Frontanyà, on els nens van gaudir d'un entorn natural envejable.

VilaWeb

Leyre Contreras

17.07.2015 - 13:59
Actualització: 24.07.2015 - 16:21

Les colònies d’Airea han arribat al seu punt final. Han estat cinc dies intensos plens d’activitats enmig de la natura i amb ella com a eix.

Enguany, Airea ha tingut un repte afegit, ja que per a gairebé el 50% dels participants aquestes colònies han representat la seva primera experiència de viure uns dies lluny del seu entorn familiar. Això ha suposat una aposta doble, tant per part del nen o nena com de les famílies, a qui vam demanar que no mantinguessin cap contacte telefònic amb els seus fills. De fet, durant els dies que han durat les colònies només han tingut notícies dels nens gràcies a les fotos i a la informació que els enviàvem diàriament.

Per a la Fundació Roger Torné aquest doble vot de confiança ha representat una gran responsabilitat que l’equip de monitors ha assumit amb molta il·lusió. I és que el projecte Airea ha estat la feliç cloenda del curs de Respiro en Xarxa, on hem treballat els nostres valors: respecte per la natura i per la diferència, empatia i col·laboració. Els resultats els hem vist durant els cincs dies que ha durat Airea, en els quals els nens han mostrat un creixement de la seva autonomia i de la seva capacitat de treball en equip.

Situats en un entorn immillorable a l’Alt Berguedà, cada matí ens despertàvem fent una sèrie d’exercicis abans d’esmorzar que podien ser assimilables a allò que en ioga es coneix com a salutació al sol; d’aquesta manera, preparàvem el cos per a un dia de grans activitats. Un cop acabat l’esmorzar, començàvem els jocs de matí en què teníem com a objectiu fer exercici físic per millorar les capacitats pulmonars dels nens, alhora que centraven l’atenció en la col·laboració, la competitivitat positiva i la superació de reptes. Ateses les altes temperatures, i aprofitant el meravellós entorn, també gaudien d’un bany al riu, que els permetia combatre la calor.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor