Anonymous revela noms dels jutges que insulten l’independentisme

  • José Carlos Martín Martín, Agustín Vigo Morancho, Carlos Peinado Domínguez, Leire Aparicio Martínez i Fermín Otamendi Zoizaia són alguns dels magistrats que participen en les converses filtrades

VilaWeb

Redacció

20.09.2018 - 16:55
Actualització: 20.09.2018 - 23:21

El grup cyberactivista Anonymous ha revelat el nom de cinc dels jutges que insulten l’independentisme en un fòrum comú del Consell General del Poder Judicial. De moment, se saben els noms de José Carlos Martin Martín, Agustín Vigo Morancho, Carlos Peinado Domínguez, Leire Aparicio Martínez i Fermín Otamendi Zoizaia.

José Carlos Martin Martín: el ‘virus’ independentista amenaçava el seu fill

És un magistrat que ara mateix està a Astúries, però que va exercir a Mollet, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Girona entre el 2004 i el 2015. Diu que va haver de deixar ‘un petit poble de la Costa Brava’ per tal que ‘el virus de l’odi inoculat en la societat’ no ‘infectés’ el seu fill.

En els correus, Martín envia ‘tot el suport als qui sou a Catalunya’ i els encoratja a ‘no defallir en la defensa de la constitució i de l’estat de dret’, tot esperant ‘que les forces de seguretat no us desobeeixin’. En un altre correu parla, tot alarmat, dels ‘integrants de la carrera judicial a Catalunya que mostren simpaties (o almenys certa ambigüitat) pel moviment independentista i que en cas d’independència estarien encantats d’exercir com a membres del nou Poder Judicial de la República’.

Agustín Vigo Morancho, president de la secció 14a de l’Audiència de Barcelona
Un altre dels jutges és Agustín Vigo Morancho, president de la secció 14a de l’Audiència de Barcelona. És el magistrat que va donar la raó a Federico Jiménez Losantos el mes de març, quan la Generalitat va recórrer contra una sentència absolutòria d’un delicte d’atemptat contra l’honor per haver tractat de nazis els participants en la Diada del 2012. Va argumentar que la Generalitat no representava tot el poble català. A parer seu, no es pot entendre que els insults ofenen el poble català, perquè ‘no es pot admetre que a Catalunya existeixi un pretès “sentiment uniforme”, car es tracta d’una societat molt plural’.

Agustín Vigo Morancho –que segons Anonymous s’amaga darrere les sigles A.V.– compara la situació a Catalunya amb el nazisme i diu: ‘La situació greu es pot produir pel caràcter extremista de qui té el poder a Catalunya, perquè ja no hi ha ningú de tarannà moderat.’ Arriba a dir: ‘Això mateix va passar a Alemanya en èpoques remotes.’ I afegeix encara: ‘Cal tenir present que la Generalitat controla els mitjans i la informàtica judicial, de manera que fins i tot poden impedir l’accés als jutjats i tribunals.’

Captura d’un correu penjada per elmon.cat

Hi ha més mostres del caràcter anticatalanista i conservador del jutge Vigo. Al seu bloc, s’hi poden llegir escrits que enalteixen la nació espanyola, critiquen durament el govern de Pedro Sánchez, de qui diuen que és un govern il·legítim, i fins i tot els votants d’esquerres.

El jutge va publicar un breu escrit el 13 de setembre, durant la campanya de les darreres eleccions al parlament, titulat ‘Espanya és una nació’: ‘Aquests dies els independentistes, amb el seu òrgan de propaganda liderat per TV3, ens diran milers de ximpleries i mentides. Però als intel·ligents no ens convenceran ni enganyaran. Catalunya no ha estat mai una nació. Catalunya és Espanya i punt. I ho repeteixo sense por ni vergonya. Visca Espanya!’

Abans de presidir la secció 14a de l’Audiència de Barcelona, Vigo va ser magistrat de les seccions 2a i 3a de l’Audiència de Tarragona –i va arribar a presidir la 3a. També va ser magistrat de la secció 12a de Barcelona.

Carlos Peinado Domínguez, temorós de ‘la grip separatista’
També han revelat el nom de Carlos Peinado Domínguez, que, segons Anonymous, és el jutge que diu haver treballat fa nou anys a Girona, ‘quan no era com ara’. Tal com publica El Món, diu: ‘De manera passiva, suau i constant tot s’impregna del germen nacionalista.’ A més, diu que està alarmat per la presència d’estelades als balcons i per l’ús del català a les circulars de l’escola.

‘La situació enfosqueix la imatge d’aquests llocs tan bonics i on hi hauria més bona qualitat de vida, probablement, de tot el país, si no fos per la grip separatista’, diu. Tanmateix, creu que ‘el problema és que ara és de mal resoldre’. I afegeix: ‘Veurem si l’estat està a l’altura i s’aplica amb rigor i contundència el codi penal, que sembla que serà l’única manera de deixar clar a alguns que no poden situar-se mai per sobre de la llei.’

Captura del correu publicat per elmon.cat

Leire Martínez Aparicio: ‘L’estat actuarà i estarem protegits’
Aquesta jutgessa, que exerceix a Catalunya, considera ‘gravíssim’ que dirigents independentistes ‘menyspreïn’ la independència del poder judicial. En un dels correus, deia que estava convençuda que els independentistes no hi reeixirien perquè tenia la ‘tranquil·litat’ que l’estat de dret ‘funcionarà’. ‘L’estat actuarà i estarem protegits’, afirmava abans de l’1-O. L’any 2016, va obrir una investigació per un cas de ‘vexació lingüística’ a tres policies.

Fermín Otamendi Zoizaia: als independentistes ‘no els agrada’ complir la llei
El jutge navarrès Fermín Otamendi fa públic el suport als jutges que exerceixen a Catalunya. Veu ‘lògic’ que estiguin ‘en el punt de mira’ dels independentistes perquè són els garants de la constitució espanyola i als independentistes ‘no els agrada’ complir la llei.

També ha protagonitzat altres escàndols.

https://twitter.com/anoncatalonia/status/1042838410908639232

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor