Carles Porta i Natàlia Boronat: Aguirre involucra ara dos periodistes en la seva obsessió sobre l’alta traïció

VilaWeb

Text

Josep Casulleras Nualart

21.06.2024 - 11:53
Actualització: 27.06.2024 - 11:07

El jutge Joaquín Aguirre ha contraatacat en un moviment sorprenent i, probablement, il·legal, per a respondre al revés que li va etzibar l’Audiència de Barcelona ara fa dues setmanes, quan va aturar la investigació de la trama russa que fa set anys que duu a terme el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. I en aquest moviment –en què Aguirre mira de justificar que continuï la investigació malgrat l’entrada en vigor fa una setmana i mitja de la llei d’amnistia– hi inclou noms nous d’una suposada trama per delictes de traïció contra l’estat espanyol. Per exemple, hi inclou dos periodistes: Carles Porta –que és amic del president Carles Puigdemont i que precisament aquesta setmana s’ha destacat als mitjans de comunicació pel final de la sèrie d’èxit Tor– i Natàlia Boronat, ex-corresponsal de Catalunya Ràdio i el Punt Avui a Moscou.

Aguirre fa girar tota la construcció de la pretesa trama russa entorn de l’empresari i ex-dirigent de CDC Víctor Terradellas i de la seva gestió com a president de la Fundació Catmón. La interlocutòria amb què Aguirre vol continuar la investigació per alta traïció contra Puigdemont, el president Artur Mas, l’ex-consellera Elsa Artadi, l’advocat Gonzalo Boye, el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, Terradellas i els periodistes Porta i Boronat, entre més persones, es fonamenta sobretot en el buidatge del mòbil de Terradellas i en la seva declaració judicial de començament del 2022 en què tant el jutge com ell feien befa de Puigdemont.

Aguirre construeix el relat de la trama amb aquesta font d’informació i amb alguns retalls de premsa espanyola. Diu que l’ex-corresponsal Natàlia Boronat va ajudar Terradellas a entrevistar-se amb un suposat intermediari del govern rus a Moscou pocs dies abans del referèndum del Primer d’Octubre. I de Carles Porta remarca que efectivament és amic personal de Carles Puigdemont i l’hi implica perquè diu que “tenia ple coneixement” del contingut d’una reunió fugaç que presumptament van tenir uns suposats emissaris russos amb el president Puigdemont a la Generalitat el 26 d’octubre de 2017. Segons Aguirre, en aquesta reunió els “emissaris” s’oferiren a fer aportacions econòmiques.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor