Agro.- Telefónica i la UB compartiran ‘big data’ per innovar en gastronomia

  • Telefónica i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un acord de col·laboració i transferència tecnològica per impulsar la innovació gastronòmica a través de l'anàlisis de 'big data' de més de 100.000 receptes de tot el món.

VilaWeb
Redacció
26.09.2016 - 14:01

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

Telefónica i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un acord de col·laboració i transferència tecnològica per impulsar la innovació gastronòmica a través de l’anàlisis de ‘big data’ de més de 100.000 receptes de tot el món.

A l’acte de rúbrica del conveni d’aquest dilluns han assistit el rector de la UB, Dídac Ramírez; el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Màrius Rubiralta.

L’acord es basa en l’aplicació web Appetit, creada per Telefónica i que el Campus de l’Alimentació de Torribera a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) podrà utilitzar, modificar i adaptar per a fins acadèmics i d’investigació culinària, han informat els dos signants en un comunicat.

Appetit utilitza un processament matemàtic per crear una xarxa d’ingredients, buscar connexions i proposar noves combinacions a partir de bases de dades de llibres d’alta cuina, la ‘Flavor Bible’, el ‘Book of Affinities’ i el web MyRecipies.com, entre d’altres.

Aquesta aplicació web fa suggeriments per inspirar noves creacions culinàries creant un entramat d’aliments a partir de la freqüència amb la qual apareixen junts en una mateixa recepta, i explora les possibilitats de canviar ingredients d’una recepta o crear noves combinacions a partir d’ingredients concrets.

L’usuari també pot consultar una àmplia biblioteca d’aliments que agrupa els ingredients per categories alimentàries, amb descripcions, fotografies d’alta qualitat i informació sobre intoleràncies alimentàries.

NOVA ETAPA PER A L’APP

Amb la firma d’aquest conveni, Telefónica R+D traspassa a la UB els drets de desenvolupament de l’aplicació, que quedarà integrada en la nova línia d’investigació en Gastronomia Computacional –disciplina emergent que s’ocupa de l’anàlisi de dades massius a l’àmbit de la gastronomia– de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.

El nou desenvolupament de l’aplicació té per objectiu implementar noves funcionalitats que ampliïn el seu espai d’utilització fent que es converteixi en una eina de treball per a professionals del sector alimentari i de la salut, així com també de consulta per al públic en general.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor