Agro.- L’Incavi preveu una verema semblant a la de l’any passat a Catalunya

  • L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) preveu que la verema a Catalunya, que va començar la setmana passada en algunes zones, sigui semblant a la de l'any passat, ha informat aquest dimarts la Conselleria d'Agricultura en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
16.08.2016 - 13:50

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) preveu que la verema a Catalunya, que va començar la setmana passada en algunes zones, sigui semblant a la de l’any passat, ha informat aquest dimarts la Conselleria d’Agricultura en un comunicat.

L’Incavi ha indicat que cal veure com evoluciona la maduresa física –l’augment del pes del raïm–, tot i que el nombre de raïm per vinya en alguns casos és lleugerament superior a la mitjana.

El primer raïm es van veremar el passat 8 d’agost en la DO Costers del Segre i a l’àrea vitícola del Penedès apta per a DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava.

Les varietats que s’estan recollint en aquestes zones són el chardonnay i pinot noir, per a l’elaboració de vins base d’espumosos, així com també algun moscatell de gra petit.

Les varietats per elaborar vins tranquils i a la resta de regions vitícoles està previst que comencin a veremar-se dins de la segona quinzena d’agost, però en general no es preveu un avanç de la collita respecte a l’any passat.

Pel que fa al ritme de maduració, s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui recol·lectar en el seu grau òptim de maduresa; en el cas de les varietats més tardanes dependrà de la climatologia dels pròxims dies per poder valorar la seva maduració perquè no totes tenen igual resistència a la sequera.

La Conselleria ha afirmat que el raïm es manté, en general, en bon estat tot i que algunes zones s’han vist afectades per les pedregades o el míldiu –malaltia de la vinya provocada per fongs–, i ha afegit que les condicions d’humitat i temperatura poden influir a l’equilibri d’àcids i sucres, en la maduresa química, però es preveu que la qualitat serà “molt bona”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor