Agro.- La Família Torres celebra el retorn al Penedès de la varietat moneu

  • La Família Torres ha celebrat la primera verema del raïm negre moneu en el Penedès, després que hagi estat gairebé 20 anys sotmesa a un llarg i exhaustiu procés de recuperació, ha informat la companyia aquest dijous en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
14.09.2017 - 15:05

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La Família Torres ha celebrat la primera verema del raïm negre moneu en el Penedès, després que hagi estat gairebé 20 anys sotmesa a un llarg i exhaustiu procés de recuperació, ha informat la companyia aquest dijous en un comunicat.

La cinquena generació de la família Torres, representada pel seu director general, Miquel Torres, i la directora d’innovació i coneixement dels cellers, Mireia Torres, ha organitzat un acte al Castell de la Bleda aquest dimecres per presentar de nou aquesta varietat, al qual ha assistit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig.

La reintroducció d’aquesta varietat de vinya del Penedès, concretament a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona), es va fer l’any passat mitjançant la tècnica de ‘reempelt’, i la bona adaptació al terreny ha permès ratificar l’interès enològic de la moneu.

La consellera Serret ha valorat que actes com el de Cellers Torres “són un estímul per al sector”, i ha incidit que recuperar varietats ancestrals és una bona manera de projectar el futur.

La família Torres ha explicat que el projecte de recuperació de varietats ancestrals que va iniciar Miguel A.Torres –de la quarta generació– fa més de 30 anys, ha permès recuperar prop de 50 tipus de vinya.

La verema d’aquest any en el Penedès ha arrencat 10 dies abans de l’habitual, encara que la moneu plantada està previst que es culli a la fi de setembre perquè aconsegueixi el punt òptim de maduració.

Aquesta maduració més pausada permetrà elaborar un vi més fresc i equilibrat, “fugint de la corpulència i l’elevat grau alcohòlic dels vins que procedeixen de raïms sotmesos a altes temperatures”.

Segons Miguel Torres, és el projecte “més important que Torres ha desenvolupat en les últimes dècades”, i s’està construint un pont que permet recuperar el patrimoni vitivinícola dels avantpassats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor