27.07.2017 - 15:01
BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)
Catalunya té més de 170.000 hectàrees dedicades a la producció ecològica i 3.200 operadors inscrits en el Registre d’Operadors Ecològics del Consell Català de Producció Ecològica, la qual cosa suposa que ambdues xifres s’han triplicat en els últims deu anys, ha informat la Generalitat aquest dijous en un comunicat.
La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat l’última actualització de l’Observatori de l’agricultura i l’alimentació ecològiques, que recull l’evolució d’aquesta producció des de l’any 2000, i assenyala que durant 2016, la superfície certificada com a ecològica va créixer més d’un 21%.
La superfície ecològica catalana representa aproximadament el 7,2% del total de superfície ecològica estatal, la qual cosa situa Catalunya com el tercer territori amb més superfície, i representa l’1,2% de la superfície ecològica de la Unió Europea.
A Catalunya, els cultius ecològics majoritaris són la trilogia mediterrània, és a dir, la vinya (8,1%), l’olivera (4,6%) i els cereals i lleguminoses per a gra (3,2%), però destaca el sector de la viticultura, ja que més del 20% de la vinya de Catalunya és ecològica.
L’observatori també mostra el pes que té Catalunya en l’elaboració i transformació de productes ecològics i en la comercialització: el nombre d’operadors certificats dedicats a aquests sectors representen més del 25% dels que hi ha en el conjunt d’Espanya.