20.06.2016 - 16:46
BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)
Més de 600 entitats del sector agroalimentari català s’han adherit al document de la capitalitat de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, quan es compleix mig any de la designació, han informat en un comunicat.
Entre les activitats durant l’any destaca que 250 restaurants s’han sumat a la campanya Menú Som Gastronomia per a restaurants catalans i hotels, amb productes de proximitat i adaptats a les estacions.
A més, s’ha organitzat el SomGastronomia Tour –presentacions gastronòmiques a Espanya i l’estranger per a operadors especialitzats i altres– i el Sopar de les Estrelles –un homenatge a cuiners amb un sopar el 27 de setembre, Dia Mundial del Turisme–.
L’endemà es farà el ‘workshop’ de gastronomia i enoturisme Buy Catalunya, amb 170 operadors turístics dels principals mercats del món; Fira Àpat (octubre), una fira professional d’aliments catalans; i el Pla de consum de fruita a les escoles, amb 1.200 escoles i 290.000 nens.
La cuinera Carme Ruscalleda és l’ambaixadora de ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’.