Agro.- Bodegas Torres construirà un celler a Juneda (Lleida)

  • La seva finca l'Aranyó comptarà en una segona fase amb un establiment turístic

VilaWeb
Redacció
14.07.2016 - 17:51

La seva finca l’Aranyó comptarà en una segona fase amb un establiment turístic

LLEIDA, 14 (EUROPA PRESS)

Bodegas Torres iniciarà el setembre la construcció d’un celler a la seva finca l’Aranyó, entre Juneda i les Borges Blanques (Lleida), en què elaborarà Purgatori, l’únic dels seus vins que està emparat sota la DO Costers del Segre i del qual va llançar una primera producció limitada per a l’alta restauració el 2015.

El celler tindrà una superfície de 1.650 metres quadrats i estarà situada al costat del recinte de l’històric ‘Mas de l’Aranyó’ del segle XVIII i propietat de la família Torres des del 1999, ha informat aquest dijous el celler.

La nova edificació es construirà amb materials nobles per conservar l’estètica de la masia original, formada per dos edificis de diferents alçàries, articulats en forma de ‘L’, i per petites construccions annexes, que sumen un total de 2.800 metres quadrats.

El projecte, aprovat per la Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, preveu també enjardinar el pati exterior i la rehabilitació, en una segona fase, dels edificis històrics, que es destinaran a la producció d’oli i a activitats turístiques.

UN ANY D’OBRES I PASSAT LLIGAT A MONTSERRAT

La companyia preveu finalitzar les obres a final d’estiu del 2017, per poder portar a terme la vinificació de la cinquè any de Purgatori, un vi elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i sirà que provenen de la seva vinya.

El nou celler estarà connectat sota terra amb el que utilitzaven anteriorment els monjos per elaborar vi al Mas de l’Aranyó, construït el 1770 per l’Abadia de Montserrat i conegut popularment com ‘Mas de los Desterrats’.

Hi vivien els monjos que havien estat destinats a aquest lloc recòndit i de condicions climatològiques extremes per llaurar la terra i proveir de cereals i vi el monestir.

Després d’adquirir la finca, Torres va iniciar la plantació de vinya, va conservar les oliveres centenàries, en un terreny amb una superfície d’unes 800 hectàrees –175 de vinya– repartides entre les vessants i la vall, a una altura de 550 metres al seu punt més elevat.

El nou celler de l’Aranyó es convertirà en el quart celler de la família Torres a Catalunya, on en té dos al Penedès i un al Priorat, a més de tres cellers a les regions vinícoles de la Rioja, Rueda i Ribera del Duero.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor