Agro.- Barcelona acollirà el Saló Cava Premium el 26 de juny

  • La DO Cava destaca l'"excel·lent" evolució del Cava Premium en el primer trimestre del 2017

VilaWeb
Redacció
20.06.2017 - 19:23

La DO Cava destaca l'”excel·lent” evolució del Cava Premium en el primer trimestre del 2017

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El Consell Regulador del Cava organitzarà dilluns que ve 26 de juny el Saló Cava Premium, que se celebrarà a l’Hotel Melià Barcelona Sarrià i té com a objectiu divulgar els coneixements sobre els Caves Reserva i Gran Reserva.

L’esdeveniment també persegueix mostrar la versatilitat del cava a través de diferents harmonies gastronòmiques i oferir a les empreses una plataforma de promoció dels seus productes, ha informat aquest dimarts el Consell Regulador del Cava.

En aquest sentit, a partir de les 12.00 hores començarà la primera part de l’esdeveniment, que durarà fins a les 16.00 hores i està dirigida exclusivament a públic professional, com enòlegs, botigues especialitzades, premsa especialitzada, sommeliers i bloguers.

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, serà l’encarregat d’inaugurar aquesta sessió, i posteriorment se celebrarà la ponència ‘Harmonies del Cava’, dirigida per Guillermo Cruz, sommelier del Restaurant Mugaritz i Millor Sommelier d’Espanya en Cava.

A més, de 13.30 a 16 hores, els participants podran degustar un còctel d’harmonies amb cava a la zona ‘showroom’, on les empreses col·laboradores presentaran els seus Caves Reserves i Gran Reserva.

Finalment, de 17.30 a 20.30 hores, el saló obrirà les seves portes al públic general del sector, que podrà gaudir durant tres hores del ‘showroom’ de les 45 empreses elaboradores.

BONA EVOLUCIÓ DEL CAVA PREMIUM

En una presentació aquest dilluns a Bilbao, Bonet ha destacat l'”excel·lent” evolució del Cava Premium en el primer trimestre del 2017 i s’ha mostrat optimista per la bona marxa d’aquest any.

Les xifres han mostrat un increment del 12,6% del global, la qual cosa suposa unes 5,1 milions d’ampolles, destacant el mercat interior, que representa un augment del 20%.

En referència al mercat exterior, s’ha observat un creixement global del 9,l%, i entre els primers compradors es troben Alemanya (+30,7%), Bèlgica (+4%), França (+38%), Holanda (+70%), Suècia (+43%) i el Canadà (+41%).

El contrari succeeix al Regne Unit i als Estats Units, països en els quals ha descendit el nombre d’ampolles comprades en un 7% i un 12% respectivament.

El cava ecològic registra també un augment considerable, amb una producció en aquest semestre de 1.271.718 ampolles, per la qual cosa s’ha estimat que a final d’any se superaran els cinc milions d’ampolles.

Per a la DO Cava, la xifra més significativa és la que fa referència al Cava Premium, ja que ha incrementat en un 30,8%, la qual cosa es tradueix en 1,2 milions d’ampolles més que en el prevalguis trimestre de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor