Agro.- Ampliada a 84 dies la vida útil de la carn de boví envasada per obrir nous mercats

  • L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) i agents del sector, com Anafric, Grup Viñas i la Companyia General Càrnica Mercabarna, han treballat conjuntament per ampliar a 84 dies la vida útil de la carn de boví envasada amb l'objectiu de poder obrir nous mercats d'exportació, ha explicat l'organisme en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
26.09.2017 - 12:30

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

L’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) i agents del sector, com Anafric, Grup Viñas i la Companyia General Càrnica Mercabarna, han treballat conjuntament per ampliar a 84 dies la vida útil de la carn de boví envasada amb l’objectiu de poder obrir nous mercats d’exportació, ha explicat l’organisme en un comunicat.

Segons fonts de l’Irta, la vida útil de la carn fresca envasada oscil·la entre els 20 i els 60 dies, aproximadament, encara que pot canviar en funció de les condicions d’higiene, manipulació, tipus de peça o temperatura.

Per dur a terme aquest projecte d’extensió fins als 84 dies de vida útil comercial en refrigeració de peces de carn de boví envasades per a l’exportació, s’han reproduït les condicions reals de transport de la mercaderia en un contenidor instal·lat a Vic (Barcelona).

A través d’aquest contenidor s’han monitoritzat diversos paràmetres, com la llum i la temperatura, i l’Irta s’ha encarregat d’analitzar la qualitat de la carn des del punt de vista microbiològic i fisicoquímic.

El projecte ha comptat amb un pressupost de 281.428,58 euros, finançats a través de la UE, la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i fons propis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor