03.01.2023 - 20:20
|
Actualització: 04.01.2023 - 21:54
L’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) ha registrat durant el 2022 un total de 237 incidències LGTBI-fòbiques, quaranta-set menys que el 2021. El lloc on n’hi ha hagut més és a la via pública, seguit d’internet, les xarxes socials i el transport públic. Les agressions físiques s’han convertit en la discriminació més registrada, amb un augment d’un 20,4% respecte al 2021, per sobre de la verbal, mostres d’odi i exaltació contra el col·lectiu. L’entitat també ha detectat un augment important de les agressions en espais d’oci nocturn.
Les agressions contra les persones transsexuals han augmentat, en aquest cas, d’un 38,1% respecte al 2021. L’observatori ha atès 57 casos, i la violència preocupa. En el cas de les dones LBT, l’any passat es van registrar trenta-nou incidències per violències o discriminacions.
El lloc on més incidències ha estat a la via pública, seguit d'internet i xarxes socials i el transport públic. S'ha detectat un augment important en els espais d'oci nocturn.
➡️ Darrere els números, persones. pic.twitter.com/cqIRGFbshc
— Observatori Contra l'Homofòbia (@OCL_H) January 3, 2023
El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, diu que enguany ja hi ha hagut dues incidències greus. Una, l’agressió a dos homosexuals a l’estació Plaça Catalunya de Barcelona ahir, en què es van detenir quatre persones. I l’altra, la presumpta agressió sexual d’un agent de la BRIMO mosso d’esquadra a una dona trans, que ja investiga un jutjat de Terrassa. Per aquest motiu, han demanat la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a partir d’una petició d’En Comú Podem.
L’home homosexual, el perfil amb més incidències
L’home homosexual és el col·lectiu que més incidències registrades: 117 (49,4%). En el cas de les dones lesbianes, bisexuals i trans, n’hi ha hagut 39 (16,5%). La ciutat de Barcelona és la població catalana on més incidents s’han registrat: 101. És a dir, un 42,6 % del total.