10.10.2015 - 02:00
Agramunt és la capital catalana del torró i cada mes d’octubre enceta la temporada amb la fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que es fa aquest cap de setmana. Tot i això un dels objectius de la fira és que el torró no siguin unes postres de consum estacional, per Nadal, sinó un dolç que es mengi tot l’any. Per això la fira compta amb tres pavellons diferents on s’hi faran tota una d’activitats al voltant del torró i la xocolata: classes magistrals amb xefs destacats, tastos guiats i demostracions de com es fabrica el tradicional torró d’Agramunt.
Maridatges de xocolata a la pedra amb formatge, un torró de vermut o un tast de dolços medievals són algunes de les propostes que la fira del Torró i la Xocolata a la Pedra ofereix. Diversos cuiners i pastissers de tot el país faran parada al certamen per presentar les seves darreres creacions o explicar els seus trucs. Així David Gil, responsable de postres del restaurant Tickets, presentarà un torró de vermut i pastís de pastanaga i el cuiner Pep Nogué farà un taller per difondre les possibilitats que el torró ofereix en la cuina salada.
Com a novetat d’enguany s’ha organitzat una ruta gastronòmica pels restaurants de la comarca de l’Urgell que es farà del 16 al 30 d’octubre. Com no podria ser d’una altra manera els establiments oferiran menús complets i plats on el torró i la xocolata en seran els protagonistes. Una altra novetat de la fira és un espai amb diverses furgonetes de menjar que han batejat com a ‘foodgonetes’. Allà s’hi podrà completar l’oferta gastronòmica que ofereix la fira amb plats dolços i salats d’arreu del món.