22.06.2016 - 14:09
|
Actualització: 22.06.2016 - 17:31
La secretària d’Organització del PSC i diputada al Parlament, Assumpta Escarp, ha assegurat aquest dimecres que ella no va signar la llicència d’obres de la caserna de bombers provisional del parc Joan Miró de Barcelona, sinó que ho va fer l’alcalde accidental l’estiu del 2009, Carles Martí. A més, ha recordat que el parc és provisional, i que en altres ocasions ja s’havien instal·lat equipaments municipals temporals en zones verdes. Escarp, que era regidora de l’Eixample, ho ha dit durant la seva declaració en el judici que ha començat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel qual s’enfronta a vuit anys d’inhabilitació.
Escarp, que ha estat escridassada per alguns bombers en arribar al Palau de Justícia, ha estat la primera en declarar i ha explicat que ella no va signar l’autorització de la llicència d’obres, demanada per l’Hospital Clínic per ubicar provisionalment el parc de bombers desplaçat del carrer Provença per ampliar l’hospital, ampliació que encara no s’ha fet. Així, també ha explicat que ni com a regidora de Seguretat ni com a regidora de l’Eixample va participar en la tramitació del projecte ni el conveni signat entre l’Ajuntament, la Conselleria de Salut i la Delegació del govern espanyol a Catalunya.
En tot cas, ha dit que tots els informes els van fer els serveis tècnics, jurídics i d’urbanisme, i que no sap qui va decidir que el parc provisional s’ubiqués en una zona verda com el parc de l’Escorxador o de Joan Miró. Escarp sí que ha admès que potser es va precipitar en anunciar la futura ubicació, el juliol del 2009 en un ple de Districte, quan encara no era una decisió definitiva, però ha dit que ho va fer per transparència i perquè el següent ple era a l’octubre. Les obres van començar aquell agost i es van acabar abans del gener del 2010. Al març ja s’hi van desplaçar els bombers del parc de Provença, que s’havia d’enderrocar ràpid per poder construir pantalles de contenció pel túnel del TGV entre Sants i Figueres. L’exregidora també ha explicat que la ubicació de serveis municipals en zona verda de forma provisional ja s’havia fet anteriorment en casos, per exemple, com la remodelació de mercats municipals.
Per la seva banda, els tres tècnics de l’Eixample jutjats, han explicat que en ser una instal·lació provisional no requeria un procés d’exposició pública ni un pla especial. Com a testimoni ha declarat l’arquitecta del projecte del parc de bombers, que ha explicat que se li va encarregar un edifici que es pogués construir i desmuntar ràpidament, cosa que la va fer elegir mòduls prefabricats com es fa per algunes escoles. Altres tècnics municipals han explicat que el procediment no era gaire habitual, perquè l’encarregat de les obres era el Clínic, però eren unes obres provisionals i que es feien en zona verda, però no hi van veure res estrany. També han negat cap tipus de pressió política o dels alts càrrecs municipals. A la tarda declararan diversos pèrits judicials, i ja després o aquest dijous serà el torn de les conclusions i informes finals.