Abertis rebrà 21,1 milions de Bolívia per l’expropiació d’aeroports del 2013

  • Abertis rebrà un import de 23 milions de dòlars (uns 21,1 milions d'euros) de Bolívia en virtut de l'acord que ha aconseguit amb aquest país sobre el contenciós que mantenien donis del 2013, quan el Govern bolivià va expropiar al grup espanyol la societat amb la qual controlava tres aeroports bolivians, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'empresa.

VilaWeb
Redacció
11.05.2017 - 18:43

MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

Abertis rebrà un import de 23 milions de dòlars (uns 21,1 milions d’euros) de Bolívia en virtut de l’acord que ha aconseguit amb aquest país sobre el contenciós que mantenien donis del 2013, quan el Govern bolivià va expropiar al grup espanyol la societat amb la qual controlava tres aeroports bolivians, segons han confirmat a Europa Press fonts de l’empresa.

Amb aquest acord transaccional és posa fi al contenciós entre Abertis i Bolívia, que en realitat data del 2011, quan la companyia va promoure un procediment d’arbitratge internacional a considerar que el Govern bolivià incomplia els termes del contracte de concessió dels aeròdroms.

No obstant això, l’import fixat en el pacti és inferior al de 90 milions de dòlars (82,8 milions d’euros) que en el seu moment va reclamar Abertis.

L’acord transaccional es va signar a Bolívia per part del ministre d’Obres Públiques del país, Milton Clarosse, i representants d’Abertis durant un acte al qual va assistir l’ambaixador d’Espanya a Bolívia, Ángel Vázquez.

En concret, el contenciós té el seu origen el 2011, quan Abertis va iniciar un procediment d’arbitratge contra Bolívia en assegurar que portava des del 2001 sense poder pujar les taxes dels aeroports que gestionava al país, tot i que, entre 2005 i 2011 havien invertit en la seva millora uns 60 milions de dòlars (55,2 milions).

No obstant això, dos anys després, el 2013, el Govern de Bolívia va nacionalitzar Serveis d’Aeroports Bolivians (Sabsa), la societat a través de la qual Abertis ostentava els aeròdroms de Santa Cruz, La Paz i Cochabamba, i que des de llavors depèn del Ministeri d’Obres Públiques del país.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor