A qui sí que ha rebut el rei Felipe VI

  • Sorprèn la negativa del monarca espanyol a rebre Carme Forcadell, quan ell mateix sí que s'ha trobat amb acusats de crims contra la humanitat o dictadors

VilaWeb

Redacció

12.01.2016 - 22:00
Actualització: 13.01.2016 - 16:53

Aquesta setmana el rei dels espanyols, Felipe VI, s’ha negat a rebre a la presidenta del parlament català, Carme Forcadell. De formació, mestre d’escola. En canvi, el rei no va tenir cap mena de problema per a rebre acusats de crims contra la humanitat i dictadors.  Fem ara un breu repàs de les trobades de Felipe VI més compromeses del rei dels espanyols.

BangladeshHassan Mahmun Khandker. No fa ni un mes, el 16 de gener del 2015, el rei Felipe VI es trobava amb Hassan Mahmun Khandker, nou ambaixador de Bangladesh. Aquest ex-cap de la policia del seu país figura a la llista negra de l’ONG Human Right Watch per crims contra la humanitat. Se l’acusa de fer desaparèixer persones i d’execucions extrajudicials. De fet, aquest era el titular del diari El Mundo: ‘El Rei rep a un ambaixador sospitós de crims contra la humanitat’. L’executiu espanyol va defensar aquesta trobada de Felip VI dient que de moment el Tribunal Penal Internacional no l’havia acusat de res. Però que en cas que ho fes, es repensarien si acceptar Hassan Mahmun Khandker d’ambaixador.

KuwaitSabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah. Vice-president de Kuwait i ministre d’Exteriors. Kuwait es considera  el país més liberal de Llevant, però no una democràcia. L’ONG Freedom House el bateja així: ‘parcialment lliure’. Tenen un parlament que la gent vota, però el govern el nomena a dit l’emir, sense votació pel mig. Del 4 milions d’habitants, només la meitat són considerats kuwaitís. La resta, només imigrants. Informació de la trobada a la web de la Casa Real.

Felip VI i el Rei de l'Àrabia SaudíRei d’Aràbia Saudí. Felipe VI va visitar la dictadura de l’Aràbia Saudí per a reunir-se amb el nou dictador, Salman Bin Abdulaziz Bin Abdul Rahman Bin Faisal Al Saud i, a la vegada, per assistir al funeral del seu antecessor, el Rei Abdalá Bin Abdulaziz Al Saud. L’Àrabia Saudí és oficialment una monarquia absolutista. Les dones, per exemple, no tenen el dret de conduir. El 2 de gener passat el règim va executar 47 persones.

Està previst que Felip VI torni a visitar aquest país el mes vinent, febrer. Aquesta vegada, a diferència de l’anterior, seria considerada una visita oficial. Podem ha demanat que el rei anul·li aquesta visita.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor