01.08.2024 - 12:06
|
Actualització: 01.08.2024 - 12:48
À Punt estrenarà aquesta nit a les 22.45 la sèrie documental ¡Qué comemos! (“Què mengem!”), íntegrament en castellà. De fet, és un producte produït originalment per a Telemadrid, la televisió pública de la Comunitat de Madrid, que es va emetre a l’abril i que ara emetrà À Punt. És el mateix que ja va passar al juny amb el documentari Felipe VI, diez años de reinado, original de Telemadrid i que À Punt va emetre amb motiu del desè aniversari de la coronació del rei espanyol.
¡Qué comemos! és una sèrie documental de quatre episodis de cinquanta minuts dedicats a l’alimentació i la salut, a partir de l’augment de l’esperança de vida el segle XX. La presenta el periodista madrileny Nico Abad i hi participen metges, nutricionistes i més científics que expliquen la relació entre allò que mengem i com ho mengem, i els efectes que té en el cos. El primer episodi es titula “Menjar és salut” (tots els títols originals són en castellà) i parla de malalties relacionades amb la nutrició com ara l’obesitat, el colesterol alt, la hipertensió, les intoleràncies i les al·lèrgies.
El següent capítol, “El preu del menjar”, tracta de la inflació i l’augment de preus dels productes alimentaris, cosa que, de retruc, ha afectat el menú i la dieta dels ciutadans. Una situació que porta l’equip del programa a demanar si podem aspirar a mantenir una dieta equilibrada si els preus continuen pujant. El tercer episodi és “Malbaratament” i tracta el malbaratament alimentari i les polítiques i iniciatives per a impedir-ho. I, finalment, “Dietes” tracta el món de les dietes per a aprimar-se i mira de resoldre quines funcionen i quines no, amb testimonis directes de gent que n’ha seguit.