El 95% dels valencians té anticossos de la covid i el 41% ha passat la malaltia, segons un estudi

  • Un de cada cinc infectats té o tindrà seqüeles de gravetat i durada variables

VilaWeb

Redacció

12.04.2022 - 17:38
Actualització: 13.04.2022 - 09:46

Dues investigacions del Programa Valencià d’Investigació Vacunal covid-19 (ProVaVac) conclouen que el 95% dels valencians té anticossos de la covid i el 41% ha passat la malaltia. L’objectiu de l’estudi és d’aprofundir en el coneixement de la protecció contra el virus que ofereixen els vaccins i prendre millors decisions d’atenció sanitària a ciutadans amb seqüeles pel virus. Així ho ha explicat Ana Berenguer, directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques.

La primera de les investigacions és un estudi de seroprevalença fet sobre 1.000 ciutadans de diferents franges d’edat i residents, dut a terme el març de 2022. Berenguer ha destacat que les troballes d’aquest estudi pioner de ProVaVac “poden ser d’utilitat per a informar sobre les polítiques de vaccinació de reforç i predir el curs de la pandèmia al País Valencià en un futur pròxim.

Un infectat de cada cinc pateixen o patiran seqüeles

En la segona de les investigacions, s’ha fet un seguiment de vora 90.000 persones per a dimensionar el problema de la persistència de símptomes o aparició de nous símptomes després d’haver patit covid-19. Les dades obtingudes indiquen que, almenys, un de cada cinc pateixen o patiran seqüeles de gravetat i durada variables, especialment de caràcter neurològic, de l’aparell respiratori i alteracions cutànies.

Berenguer ha assegurat que aquesta previsió del nombre de ciutadans amb seqüeles “ens porta a continuar aprofundint sobre la dimensió de la qüestió des de la Generalitat, en el marc de la col·laboració amb grups d’investigació ProVaVac”.

En aquesta línia, ha detallat que es realitzen anàlisi mitjançant Intel·ligència Artificial dels diagnòstics no codificats, “és a dir, extraient informació rellevant del pacient a partir dels textos escrits pels metges durant la consulta dels pacients, amb l’objectiu fonamental d’entendre la durada de les seqüeles”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor