El col·lectiu LGTB reclama els seus drets en una manifestació a Barcelona

  • S'ha organitzat la concentració en sis blocs –un per cada color de la bandera LGTBI–: Feminisme i LGBTI; antirracisme; treball i serveis públics; habitatge; joves, i ecologisme

VilaWeb
Redacció
27.06.2020 - 22:03
Actualització: 29.06.2020 - 07:08

Unes 800 persones segons la Guàrdia Urbana han participat avui a la tarda en la manifestació ‘Tenim història, tenim futur’ convocada a Barcelona en defensa de l’alliberament i els drets del col·lectiu LGTB per l’Orgull 2020.

La marxa ha començat a la plaça Universitat a les 19 hores, amb manifestants amb màscara per a evitar contagis de coronavirus, i banderes LGTBI i cartells en defensa dels col·lectius transexuals, entre d’altres.

En declaracions a la premsa abans de la marxa, els col·lectius convocants han cridat a la unitat en ‘totes les lluites, no només les que siguin LGTBI’, com també recull el manifest d’aquest any, amb unes 60 adhesions.

Per reflectir aquesta diversitat, s’ha organitzat la concentració en sis blocs –un per cada color de la bandera LGTBI–: feminisme i LGBT; antiracisme; treball i serveis públics; habitatge; joves, i ecologisme.

‘És entendre la lluita des d’un punt de vista que cap col·lectiu es pot quedar enrere’, ha explicat el portaveu de l’associació Sin Vergüenza Alejandro Mendoza. La portaveu de la Crida LGBTI, Daniela Lima Guerra, ha desvinculat aquesta marxa dels actes del Pride: ‘Allà només es lucren empreses privades que no tenen res a veure amb nosaltres. No és un orgull, és una vergonya. Exploten la nostra lluita per guanyar diners’.

Els organitzadors d’aquest acte són Xarxa pel 28J 2020 BCN, Crida LGBTI, Sin Vergüenza i ATC Llibertat, i la concentració ha finalitzat a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb parlaments dels organitzadors, a més de la plataforma de les Kellys, Tanquem els CIE, i USTEC·STEs, entre d’altres.

En ocasió de l’Orgull 2020, els organitzadors de la marxa d’aquest dissabte han llançat un manifest contra el “capitalisme que explota, gentrifica, desnona i deporta”, enfront del que proposen lluitar amb unitat pels drets de tots els col·lectius.

‘Les desviades estenem la mà a la resta de la classe treballadora perquè només hi ha alliberament si unim els colors de totes les lluites’, per construir una societat més lliure i igualitària, sosté el manifest.

El text advoca per la lluita ‘per la llibertat dels pobles, perquè no hi ha gèneres i sexualitats lliures sense sobirania. Des de la batalla per un treball sense explotació, un habitatge digne garantit i uns serveis públics universals: pa, sostre i treball’.

‘Tenim història, tenim futur: un futur en el qual cap persona és il·legal, en el qual cap empresa ni estat colonitza amb una mà i ens utilitza per rentar-se la cara amb una altra’, sosté el manifest.

Així, criden a construir ‘un futur sense masclisme, racisme, feixisme ni LGBTI-fòbia’, que garanteixi els drets d’autodeterminació de gènere, i sense atur, sous baixos, violències ni sostres de cristall, diu literalment el manifest.

Entre d’altres, s’han adherit Barcelona en Comú, la CUP, les PAH catalanes, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Platafroma 3 d’Octubre, Fridays per Future Barcelona, Riders x Drets, el SEPC, Arran i el Sindicat de Llogaters de Catalunya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor