Més de 80 professors de català d’universitats de tot el món es reuneixen a València en unes jornades

  • Organitzades per l’Institut Ramon Llull, es faran a la Universitat de València del 18 al 21 de juliol

VilaWeb
ACN
14.07.2023 - 12:00
Actualització: 14.07.2023 - 21:54

La Universitat de València acull, del 18 al 21 de juliol, les 37es Jornades Internacionals per a Professorat de Català, el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior (Xarxa Llull). Hi participaran més de 80 docents procedents d’universitats de 24 països d’Europa, Amèrica i Àsia. Organitzades per l’Institut Ramon Llull, les Jornades volen “contribuir a la millora de la qualitat i la innovació de la docència, i consolidar la presència del català a l’exterior”. L’acte inaugural consistirà en un diàleg entre les escriptores Maria Josep Escrivà i Núria Cadenes que porta per títol Mireu la nostra mà si no l’heu vista! (l’escriptura que ens visibilitza).

Les jornades inclouen un important programa acadèmic i cultural amb la participació, entre altres, del poeta, novel·lista, crític i traductor Josep Piera, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2023, i del professor i referent en Comunicació, Josep Maria Ganyet. També destaca una ruta per València on les dones, la seva història i la seva producció artística, científica i cultural en seran les protagonistes. Passeig València, ciutat de dones anirà a càrrec de la professora Ana López Navajas, l’escriptora Rosa Roig Celda i l’artista plàstica Nela (Manola Roig Celda). La música en valencià també es farà sentir a les Jornades, amb l’actuació de Niuss.

La Xarxa Llull aposta per “assegurar la presència estable del català en l’àmbit acadèmic i cultural internacional, que implica a universitats, professors i estudiants de tot el món que s’involucren en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, creant connexions d’efectes multiplicadors”.

Segons dades del Llull, 130 universitats d’arreu del món ofereixen docència d’estudis catalans, de les quals 90 reben suport econòmic de l’Institut Ramon Llull i el nombre d’estudiants matriculats en alguna assignatura de català ha estat de 3.981 en 31 països d’Europa, Amèrica i Àsia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor