5 jocs per provar al Festival DAU

VilaWeb

Redacció

23.11.2017 - 09:17

“No juguem mai prou. Jugar és trobar-te amb qui vols per fer una cosa que t’agrada i oblidar-te de la resta. Desgraciadament, ho fem poc”, diu Oriol Comas, comissari del Dau Barcelona, el festival gratuït del joc que organitza l’ICUB, que aquest any celebra la sisena edició del 17 al 26 de novembre, entre la Fabra i Coats i altres espais del barri de Sant Andreu.

El Dau d’enguany és com els anteriors amb una sola diferència: és més gran. Aquest any són tendència els jocs de col·laboració en els quals l’adversari són les mateixes regles del joc. Hi ha un dolent però tothom hi guanya o hi perd alhora. Potser els que s’han fet més populars darrerament són les room escape i és per això que la inauguració del festival va oferir Dauville, joc d’escapada, un room escape a l’aire lliure creat per Àlex Gordillo i Iñaki Fernández en el qual van participar 600 jugadors en grups de 4 a 6 persones.

Però sovint passa que l’afició al joc no es limita a un de sol i el que és amant dels jocs de taula també s’acaben aficionant als jocs de rol i als videojocs. Per a tots ells, el Dau omplirà la Fabra i Coats de fins a 200 taules amb jocs de tot tipus i una persona a cada taula disposada a explicar-vos les regles del joc. Us en recomanem 5:

Pandemic Legacy: Una pandèmia perillosa vol eradicar la humanitat i tots els jugadors l’han d’aturar. El tauler és el mapa del mon i els jugadors són especialistes que combaten el microorganisme. Mentre busquen la vacuna, però, la malaltia va avançant sola: mutacions inesperades, ciutats preses del caos, inundacions que la descontrol·len i un llarg etcètera. Un dels jocs col·laboratius més populars del moment que ara arriba a la versió legacy, la darrera innovació en els jocs de taula: jocs que es juguen una sola vegada i s’autodestrueixen. En un joc legacy a cada partida que jugues les regles canvien permanentment, desapareixen personatges i has d’estripar cartes físicament.

Ticket to mars: La Terra està a punt d’explotar i l’única sortida per sobreviure a l’hecatombe és escapar a Mart. Creat per l’autor català Eugeni Castanyo, en aquest joc de taula els jugadors hauran de competir entre ells per ser els que més punts aconsegueixin mentre pugen, baixen i mouen els viatgers de cinc coets espacials dirigits a Mart. Cada jugador te un objectiu secret i, durant la partida, els participants s’hauran de fer la punyeta uns als altres.

Magiz Maze: Més jocs col·aboratius. Aquí controlem a una banda formada per un mag, un guerrer, un elf i un nan que ha de robar articles màgics d’una botiga amb aspecte de laberint, ja que han estat desposseïts dels seus béns i els necessiten per a la seva pròxima aventura. Tothom juga alhora, no hi ha torn de joc i tots poden jugar amb totes les fitxes, però el que fa aquest joc especial va més enllà: els jugadors no poden parlar entre ells i cal fiar-ho tot a la comunicació no verbal.

Love letter: Cada jugador pretén lliurar una carta d’amor a la princesa amb l’ajuda de col·laboradors. Tots els joves elegibles (i molts dels no tan joves) busquen venjar la princesa de Tempest. Malauradament, ella s’ha tancat al palau, i haureu de confiar en altres perquè portin les vostres cartes romàntiques. La teva arribarà a la seva primera? El que fa Love Letter un dels jocs més populars del moment és la combinació de simplicitat i estratègia: només amb 16 cartes, les combinacions possibles i la varietat entre partides acaba sent enorme. Enguany, Seji Kanai, el creador del joc, serà al Dau

Dau Digital: finalment, us recomanem una sessió on no jugareu, però aprendreu el més nou en el món del joc. Cada cop més, els jocs de taula incorporen elements digitals com ara pantalles, intel·ligències artificials o taules gràfiques. Dimecres 22, en un acte que durarà tot el dia al canòdrom, podreu escoltar els experts més importants en joc digital fent conferències sobre les darreres novetats d’aquesta nova manera de jugar barrejant tradició i tecnologia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor