496 discapacitats van trobar feina el 2015 mitjançant la Xarxa d’Inclusió Barcelona

  • Un total de 496 persones amb discapacitat van trobar feina el 2015 a través de la Xarxa d'Inclusió Barcelona (XIB), que va atendre 1.405 persones l'any passat --834 homes i 571 dones--, ha explicat la tinenta d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, aquest dilluns en una roda de premsa.

VilaWeb
Redacció
20.06.2016 - 14:22

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

Un total de 496 persones amb discapacitat van trobar feina el 2015 a través de la Xarxa d’Inclusió Barcelona (XIB), que va atendre 1.405 persones l’any passat –834 homes i 571 dones–, ha explicat la tinenta d’alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, aquest dilluns en una roda de premsa.

Al costat de representants d’entitats que formen part de la xarxa, Ortiz ha ressaltat que la taxa d’inserció va ser del 35,5% –per sobre del 25,7% del 2014–, una xifra “molt elevada en comparació amb altres programes en aquesta línia”, i ha defensat que es tracta d’uns resultats molt positius donada la situació del mercat laboral.

De les 496 persones que van trobar feina a través de la XIB, 193 tenien alguna discapacitat física; 122, intel·lectual; 100, auditiva; 80, de salut mental, i quatre, visual, en un any en el qual 566 empreses es van sumar a les 306 que ja hi van participar el 2014, ha explicat la tinenta d’alcalde.

Ortiz ha destacat que han registrat una major estabilitat en els contractes, després que un 10% de les contractacions hagin estat indefinides i un 50% hagin estat de més de sis mesos, i després ha defensat que “l’objectiu no és només que les persones puguin entrar al mercat laboral, sinó que l’estabilitat i la qualitat s’han de garantir en els contractes”.

MÉS DONES

“El mercat laboral és cada vegada més excloent, destructiu i salvatge”, ha explicat Ortiz, que ha celebrat que les dones contractades en aquest àmbit han augmentat respecte a l’any anterior –passant de 179 el 2014 a 200 el 2015–, quan és un col·lectiu que té una doble discriminació, en les seves paraules.

De les 571 dones ateses, 99 tenien menys de 25 anys; 236, entre 26 i 39; 180, entre 40 i 54, i 56 més de 55, mentre que, dels 834 homes que van rebre atenció, 125 tenien menys de 25 anys; 314, entre 26 i 39; 315, entre 40 i 54, i 80 més de 55 anys.

El representant de la Fundació Tres Turons Lluís Pérez ha assenyalat que la majoria d’ofertes que van gestionar el 2015 van ser del mercat laboral ordinari, tot i que també hi va haver d’empreses d’inserció i altres àmbits, i després ha concretat que la majoria de contractes van ser en el sector serveis, en atenció al públic i serveis a empreses, entre d’altres, una cosa “bastant semblant a la tendència del mercat laboral en general”.

Ortiz ha recordat que la XIB va ser impulsada el 2014 en el marc del Consell Municipal de Benestar Social, i que agrupa 60 professionals i vuit entitats, que inclouen Ecom, la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà i les fundacions Catalana Síndrome de Down, Aura, Tres Turons i Joia, a més de l’Ajuntament.

CODI ÈTIC

Entre les accions portades a terme per la xarxa, Ortiz ha ressaltat que ha donat suport al projecte Didàctica per dissenyar una nova formació professional i oportunitats laborals, l’elaboració d’un sistema d’indicadors per avaluar l’impacte de les mesures impulsades i un projecte de col·laboració amb la Fundació Pimec per accedir a noves empreses.

A més, Ortiz ha destacat que la xarxa ha impulsat el programa +Valors per elaborar un codi ètic de contractació de les persones amb diversitat funcional, amb col·laboració de la Conselleria d’Ocupació de la Generalitat, de Pimec i sindicats.

“Quan parlem d’avançar en la igualtat real, és això. La capacitat d’inserció laboral és un element clau per a l’autonomia i la igualtat real”, ha sostingut Ortiz, i després Pérez ha assenyalat que el fet de treballar en xarxa ha servit de trampolí a les entitats, en les seves paraules.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor