25.07.2024 - 20:33
|
Actualització: 25.07.2024 - 21:07
Vint-i-dues persones han resultat afectades per salmonel·losi després d’haver menjat truita de patates en un restaurant de Barcelona, segons que ha explicat l’Agència de Salut Pública de la capital catalana (ASPB). El brot es va detectar dimarts i la truita s’havia servit dissabte.
Dels vint-i-dos intoxicats, tres van haver de ser atesos a l’hospital més de vint-i-quatre hores. El Servei de Control Alimentari i Intervencions de l’ASPB va informar els responsables del local el mateix dia de la detecció del brot que no fessin servir els ous que tinguessin i que canviessin de marca. Alhora, s’ha fet una inspecció al local i s’han recollit mostres que s’analitzaran al laboratori de l’ASPB.
El Servei de Vigilància Epidemiològica de l’ASPB fa la identificació i el seguiment de casos i informa sobre les mesures de control que cal tenir en compte per evitar la transmissió de la malaltia, entre més accions.
L’ASPB indica que la salmonel·losi és una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes més freqüents de la salmonel·losi són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees i vòmits.
Aquests símptomes solen ser lleus i apareixen entre el primer dia i el tercer després de la infecció. Acostumen a durar entre quatre dies i set i desapareixen sense cap tractament. De vegades, la diarrea pot ser greu i es requereix l’hospitalització del pacient. Els més vulnerables són els infants, la gent gran i els qui tenen malalties cròniques.