Represa la circulació ferroviària entre Manresa i Calaf després de l’incendi a la catenària que va deixar vuit ferits lleus

  • El foc va afectar un comboi de la R12 on viatjaven una setantena de passatgers i que es va aturar a l'altura de Rajadell

VilaWeb
ACN
21.07.2023 - 09:24
Actualització: 21.07.2023 - 11:39

La circulació de trens entre Manresa (Bages) i Calaf (Anoia) s’ha restablert després de l’incendi a la catenària que va provocar foc en un tren de la R-12 ahir al vespre, en un incident que va deixar vuit ferits lleus. El tren, amb una setantena de passatgers a bord, viatjava en direcció a Cervera i que va quedar atrapat entre dos túnels a Rajadell (Bages) a causa de les flames.

El foc va cremar la part superior d’un dels vagons i Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla Ferrocat. Nou dotacions dels bombers van desplaçar-se a l’indret per a apagar l’incendi i acompanyar fins a l’estació les persones que viatjaven al comboi. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar dues ambulàncies terrestres. Entre els ferits hi havia persones que van patir un atac d’ansietat, taquicàrdies i altres que van fer-se diferents lesions en el moment de baixar a la via.

Segons que han informat fonts de Renfe i Adif a l’ACN, l’avaria s’ha solucionat al voltant de tres quarts de vuit del matí. Això significa que cap comboi s’ha vist afectat per aquesta interrupció del servei aquest matí, atès que el primer tren que fa aquest recorregut no passa per la capital del Bages fins les 09.16.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor