La CUP critica fort el PP i Vox per “voler liquidar el català” al País Valencià

  • Botran: "És una contradicció flagrant anar pregonant que el conflicte s'ha acabat i alhora tenir infiltrats en el moviment"

VilaWeb
ACN
20.07.2023 - 21:26
Actualització: 20.07.2023 - 21:30

La CUP ha carregat contra PP i Vox per voler “acabar amb el català” al País Valencià, el mateix dia que el nou govern ha dit que preveu que el català deixi de ser llengua vehicular a l’ensenyament a les vuit comarques castellanoparlants de la comunitat autònoma.

En una atenció als mitjans a Santa Coloma de Gramenet, la número dos dels anticapitalistes a Barcelona, Laure Vega, ha dit que aprendre la llengua cohesiona la societat i ha recordat l’experiència de la ciutat del Barcelonès, que va ser el niu de la immersió lingüística. Alhora, el cap de llista dels cupaires ha carregat contra els socialistes tot afirmant que “és una contradicció flagrant anar pregonant que el conflicte està acabat i alhora tenir infiltrats al moviment”.

Botran ha insistit a assenyalar que no té sentit que el PSOE defensi que Catalunya està pacificada i alhora, estiguin en un govern que presumptament promou infiltracions policials als moviments independentistes. El cap de llista dels anticapitalistes per Barcelona ha fet una crida a denunciar les pràctiques “autoritàries i antidemocràtiques” a la manifestació de Girona que s’ha convocat aquesta tarda contra aquest fet.

Pel que fa a les polítiques del PP i Vox al País Valencià, Vega ha dit que no sorprèn que PP i Vox vulguin que el català deixi de ser vehicular i que alguns consistoris hagin retirat revistes en català o bé prohibit obres de teatre. “La dreta demostra que entén perfectament la importància de la cultura, que l’esquerra havia descuidat”, ha reblat.

D’altra banda, el diputat al congrés espanyol ha assegurat que la detenció d’un simpatitzant de Vox a Terrassa demostra que el partit “és agressiu cap a la gent”. I ha afegit, en referència a l’incident on el secretari general de Vox, Ignacio Garrido, es va encarar a uns manifestants: “El missatge que va enviar el seu líder baixant de l’estrada per anar a colpejar la gent que protestava contra el feixisme pacíficament és el que imita un dels seus a Terrassa”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor