ERC es posiciona com l’alternativa a l’àrea metropolitana de Barcelona: “És l’hora d’acabar amb els que han manat sempre”

  • Junqueras critica durament el govern de Marín: "Quan algú es posa diners a la butxaca, els roba d'escoles i hospitals"

VilaWeb
ACN
13.05.2023 - 14:33
Actualització: 13.05.2023 - 18:10

ERC ha engegat la campanya a l’àrea metropolitana de Barcelona criticant durament el PSC. A l’Hospitalet de Llobregat, els republicans s’han posicionat com l’alternativa a una zona històricament governada per socialistes: “És l’hora d’acabar amb els que han manat sempre”, ha proclamat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

El partit ha aterrat a la ciutat per acompanyar el candidat a la batllia, Jaume Graells. En la seva intervenció, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha criticat el govern i la gestió de la socialista Núria Marín, batllessa d’ençà del 2008, i l’ha acusada de convertir la ciutat en un “règim”: “Quan algú es posa diners a la butxaca, els roba d’escoles i hospitals.”

En un acte a la plaça de Lluís Companys de l’Hospitalet, els republicans han insistit en la voluntat de trencar l’hegemonia socialista a l’AMB. “Les nostres ciutats no són el cortijo de ningú”, ha dit el dirigent d’ERC al congrés espanyol i candidat per Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián.

Graells, per la seva banda, ha acusat Marín de no tenir projecte per a la ciutat i ha dit que un 80% de les propostes del programa electoral del 2019 de la socialista han quedat incompletes. “Ara ens diuen que l’Hospitalet els toca el cor, quan ells ens han tocat la butxaca. La Núria apel·la al sentiment perquè no té projecte”, ha sentenciat.

Al seu torn, Junqueras ha fet una crida a anar a votar a les eleccions del 28-M perquè diu que l’Hospitalet és molt més que el PSC. I ha afegit: “Fa molts anys que manen, però sabem que la història no és una condemna: la història no ens condemna a negar-nos un futur millor.” Alhora, ha acusat el PSC de dictar els sondatges: “Dicten les seves enquestes no pas per saber l’opinió de la gent, sinó perquè volen dictar allò que la gent ha de pensar, però no ens deixarem intimidar.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor