11.12.2019 - 21:50
El fred i el recolliment que caracteritzen els mesos d’hivern, i sobretot l’època nadalenca, són l’excusa perfecta per a anar a una sala de teatre i deixar-se endur per les emocions de l’obra que s’hi representa. A continuació, us oferim una selecció d’obres de teatre per a veure o per a regalar durant aquestes festes:
Esperant Godot. Sala Beckett. Fins al 4 de gener. La gran obra de Samuel Beckett arriba a la Sala Beckett amb motiu del cicle dedicat a l’autor per a celebrar els trenta anys del teatre. L’obra és traduïda per Josep Pedrals i dirigida per Ferran Utzet. Aquesta peça emblemàtica de Beckett és considerada la iniciadora del teatre contemporani.
Nadal a casa els Cupiello. Teatre Micalet. Del 18 de desembre al 12 de gener. Torna al Micalet la comèdia que va triomfar el Nadal passat: els malentesos i embolics d’una estrambòtica família napolitana mentre es prepara per a la nit de Nadal.
Tirant. Teatre Rialto. Del 27 de desembre al 26 de gener. Co-producció de l’Institut Valencià de Cultura que actualitza el clàssic de Joanot Martorell amb un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i opta per la paraula i el teatre físic.
Rostoll cremat. Teatre Principal de Palma. 26 i 27 de desembre. Una proposta de Toni Gomila que busca reflexionar sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura: Joanet de sa Gerra i George Sand, com a fil conductor, amb traces de Shakespeare, Txèhkov i Ibsen. Una obra que mira la Mallorca turística amb un ull al present i un altre al futur. Hi haurà col·loqui després de la funció del dia 27.
Jerusalem. Teatre Romea. Fins al 6 de gener. La policia pretén desnonar un home que viu en una clariana d’un bosc d’un petit poble d’Anglaterra perquè hi volen construir. L’home, en Johnny Byron, el Gall, és el protagonista al voltant del qual orbiten tots els altres personatges de Jerusalem, de Jez Butterworth, que ara arriba al Teatre Romea de Barcelona dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per Pere Arquillué.
Maremar. Teatre Poliorama. Fins al 13 de gener. Dagoll Dagom porta aquest musical que barreja la història de Pèricles, príncep de Tir, de William Shakespeare, amb música i lletres inspirades en les cançons de Lluís Llach. Refugiats, viatges per la mar, una història que ben bé és la història de tantes i tantes famílies separades per la crueltat de la guerra.
Kràmpack. Teatre Aquitània. Fins al 12 de gener. La comèdia de Jordi Sànchez, creador de ‘Plats Bruts’, torna als escenaris vint-i-cinc anys després. Ara de la mà de quatre actors d’una nova generació. Tres amics i una amiga van a viure junts. Els embolics amorosos entre els quatre en marcaran la convivència.
La mascarada. Teatre Akadèmia. Fins al 12 de gener. Adaptació de l’obra El burgès gentilhome, de Molière i Jean-Baptiste Lully. Una comèdia-ballet escrita i composta per ser representada a la cort de Lluís XIV que és de completa actualitat: el retrat d’una societat pendent de les aparences que demostra que l’ambició de ser influent i fer veure allò que no s’és és un continu al llarg del temps.
Mrs. Dalloway. TNC i Teatre Principal de València. Fins al 4 de gener al TNC, del 10 al 12 de gener al Principal. Adaptació d’una de les obres mestres de Virginia Woolf, en què narra vint-i-quatre hores en la vida de Clarissa Dalloway. En aquest espectacle, Blanca Portillo interpreta la senyora Dalloway sota la direcció de Carme Portaceli.
Les coses excepcionals. Club Capitol. Fins al 2 de febrer. Pau Roca torna a parlar de les coses que ens fan sentir ganes de viure a Les coses excepcionals, un dels èxits d’enguany. Aquesta vegada, al Club Capitol, on tornarà a interpretar aquest monòleg còmic amb tocs de tragèdia en què el públic és un protagonista més.